Sossarna och TV4 genomskådade



En webbomröstning på Göteborgsposten som nog indikerar att den senaste "allians-affären" genomskådats av allmänheten. Kan inte tro annat än att Erixon hade rätt, att Bildt-affären delvis är den ledarlösa socialdemokratins inre konvultioner. Men naturligtvis även en del av mediernas extrema kampanjer mot regeringen. De som i kombination medalliansens obefintliga strategi för att bemöta stormarna bör ha bidragit till de för alliansen usla opinionsundersökningarna.

Men sossarna och medierna tycks ha misslyckats ovanligt fatalt denna gång.

(Att Expressens ledarsida vid sidan av vänsterkartellen är den enda i någon mån "tunga" (SIC!) röst som menat att Bildt blivit mutad, kan man ju undra om det återspeglar den tidningens kris eller blott dess kompetensnivå.)

Per Westberg, med bloggen Kyrkoordnaren är bara en av många socialdemokrater som medger menar att Bildts affärer är okej; Men Bildt har ju rätt!

Medierna havererar inte sällan, och denna gång gör TV4 det totalt. Den underhållande bloggaren Kurt Lundgren nämnde förresten i går om Adaktussons berättelse om hur Göran Persson när han var statsminister dirigerade vad som sändes på Agenda, med kommentaren att sådant hade gett politiska kriser i normala demokratier, som Storbritannien eller Norge. Fackliga kampanjer lär även ofta ha koordinerats med våra stora public service-medier. Bananrepublik-mässigt, typ.


Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

3 Responses to “Sossarna och TV4 genomskådade”

Anonymous sa...
8 januari 2007 kl. 14:06

Är Per Westberg socialdemokrat?

:-)

8 januari 2007 kl. 15:50

Det är väl inget märkvärdigt att medierna driver kampanjer mot regeringen, det gör de oavsett vilket regeringen som sitter, och det bör också göras.
Och vad beträffar fallet Bildt så är det inte så märkligt att folk ställer frågor när utrikesministern tar emot stora summor pengar från företag som har stora ekonomiska intressen i gasledningar, som kräver den svenska regeringens godkännande för att byggas. Sånt ska granskas, och det ska granskas ordentligt.
Jag har fortfarande inte sett filmen när Bildt "ryter till"… var kan man hitta den?

Magnus sa...
8 januari 2007 kl. 16:01

Oops. Förlåt!

Detta var en snabb-bloggning, och det ante mig att det skulle straffa sig NÅNSTANS! Jag har uppfattat dig som aningen vänster samt då och då bloggandes ganska positivt om sossar och lurade allt mig själv!

Ber än en gång om ursäkt!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.