Schabrak-hausse ostoppbar?

Man kan ju undra hur stora skador på människor och natur vindkraften ger per producerad energimängd i jämförelse med t ex kärnkraft?

Göteborsposten


Men visst, det är ju så viktigt med vindkraft! Om vi inte obehindrat får smälla upp så många schabrak som möjligt så går vi ju mot stora klimatkatastrofen! Även om stora delar av våra kuster totalt nedlusade med bullrande och fågel- och fisk- och marinlivs-saboterande kraftverk bara skulle ge energi motsvarande en kärnkraftsreaktor eller en bråkdel av en sådan, så måste vi ju ha det! Annars kommer ju klimatkatastrofen och tar oss! Och kärnkraft är ju miljömuppsmässigt helt fel.


Uppdatering: Kom på att man kan tipsa om "Blåsningen - Vindkraft som storindustri" av Per Ericson. Kan läsas online här. Så här beskrivs vindkraftsproducentens intäkter:
Försäljningspris 11–13 öre
Statligt tillägg 9 öre
Miljöbonus 16,2 öre
Investeringsbidrag 3–5 öre

Intäkten blir mellan 39–43 öre/kWh, varav omkring 30 öre/kWh utgörs av subventioner. Om subventioner i den storleksordningen är nödvändiga för att vindkraften skall kunna hävda sig på elmarknaden kommer en storskalig utbyggnad att bli väldigt dyr.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Schabrak-hausse ostoppbar?”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.