Pelosi skadar USA och kvinnors rättigheter

Detta är en artikel vars like aldrig lär dyka upp i SvD (där Pelosi är fredsängel -- typ utan mandat -- och legitimt trotsande alternativt utmanande Bush) eller i DN (om legitim utrikespolitisk kamp, som om Vita Huset inte fanns). Vänsterblaskor där demokraternas talman som plötslig superhjälte fått större utrymme än republikanernas kandidater i presidentracet. (Demokraternas kandidater har f ö fått mest utrymme och Gustav Lundblad påvisade en enorm skevhet i våra medier.)


Jinge hade häromdan en speciell bild på Bush han med sedvanlig humor beskrev som resultatet av en viss måttuppgift (...), men minen är säkert passande beträffande Pelosis beslut att resa till Syrien. Man kan ju undra varför oppositionens talman överhuvudtaget ska ta över utrikespolitiken! En i sig fundamental invändning (*), men nu tycks Pelosi även ha skapat en skandal i skandalen. Farid Ghadry i Syriens reformparti (oppositionsparti som kräver demokratiska och ekonomiska reformer) och muslim skriver följande om Pelosis besök, efter en inledning bl a om att hijab i mellanöstern är en symbol för kvinnoförtryck.


20070403PelosiSyria01.jpg

Ghadry:
"Som muslim har jag full förståelse för den respekt mot vår religion som officiella amerikanska besök innebär och jag applåderar denna. Hade talman Pelosi klätt sig i hijab inne i en moské, hade det signalerat respekt, men att Pelosi bär den på Damaskus gator under det att hon sitter med den självtillsatte Baschar al-Assad, som kommit att symbolisera förtryck och är en av orsakerna till varför kvinnor är tvingade att bära hijab och vända sig till religion för att få uttrycka sig fritt, är en uttalad acceptans inte bara av förtryck utan även av kvinnors brist på rättigheter i Mellanöstern. Pelosi vred just det arbete som utförts av det syriska civilsamhället och en strävan för kvinnors frihet i muslimska länder många år tillbaka med hennes synliga ställningstagande. Hennes brist på erfarenhet av Mellanöstern märks.

Assad hade inte kunnat vara mera nöjd eftersom de syrianska kvinnorna ser en amerikansk officiell person godkänna vad deras män och imamer i moskéerna säger till dem, och samhället i stort under vars press de betvingas kommer att se hennes bärande av hijab som ett godkännande av den samhälleliga press som de ständigt lever under. Ingen kommer någonsin att veta hur många kvinnor som tog på sig hijab efter att ha sett Pelosi bära den. Den skada talman Pelosi orsakade med sitt besök i Syrien kommer att kännas många år framöver."

-

(*)Maverick News Media, där Nancy Peloni förresten beskrivs som "a blithering idiot, and perfect dupe for the Nazis of the Middle East", påpekas förresten att...
In making this pathetic pilgrammage of appeasement, Pelosi violated the Logan Act which forbids American citizens from conducting their own foreign policy. Like the laws of treason which haven't been enforced since 1945, the Logan Act is a dead letter for want of the political course or common sense on the part of the executive branch to enforce it.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments

One response to “Pelosi skadar USA och kvinnors rättigheter”

Knute sa...
5 april 2007 kl. 10:13

Mona Sahlin har också uppträtt i slöja. Ett förräderi mot de muslimska kvinnorna.

Feminismen är trendig och politiskt korrekt. En attityd som jagar allt hos den västerländske mannen som luktar sexism eller rasism, för det är ju inte bara kvinnorna utan även invandrare och andra minoriteter som är hans offer. Konstigt att feministerna inte fattar att sådant leder till fjäskande för islam och till kvinnoförtryck. De verkar tycka att det är okej för minoritetskulturer att förtrycka sina kvinnor. En logisk kullerbytta för att till varje pris få motstridiga idéer att gå ihop.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.