Haha! Pricksäkert av Hakelius

Ni har säkert hört om TV-serien Commander i Chief, om en kvinnlig president. Jag har inte sett den mer än någon minut -- SVT1:s programkrock "Stjärnorna på slottet" fällde mig.

Nåväl, Erixon nämner en episod i de första avsnitten och det kommenteras även av Johan Hakelius i en text ur vilken jag nedan klipper in den mest osannolika avslutning jag troligen sett i en tidningskrönika. (Citat så långt ned för att ni som läser Hakelius ska slippa läsa nåt i förväg.)
"Jag, för min del, blir ganska nervös när jag tänker mig en värld i händerna på något som liknar en kärnvapenbestyckad ledarsida i Expressen. Även om den bär behå.
Bäst att heja på trollen."

Comments

3 Responses to “Haha! Pricksäkert av Hakelius”

ab sa...
11 januari 2006 23:29

Så han känner sig mindre nervös med George W Bush bakom missilerna?

Magnus sa...
12 januari 2006 00:03

Innebörden av artikeln uppfattar jag är att det blir mindre anfallskrig och statskupper om man inte attackerar, utan negligerar, varje hot om dödsdom, t o m när en kvinna hotas av stening, än om man attackerar länder med världens galnaste och Stalinbeundrande ledare som t ex -- här lägger jag till fakta -- både har bl a storskaliga köttkvarnar för de stora delar av begfolkningen som ledaren kallblodigt massslaktar samt av IAEA samt omgivande länders underrättelsetjänster och i FN-didkussioner tros vara nära att ha skaffat sig kärnvapen, liksom ser som mål att leda hela arabvärlden vilket både uttalats av den galnde ledaren och bevisats i en rad upprepade anfallskrig gentemot olika grannstater.

Den som har de senare kriterierna vid anfall kommer att anfalla sällan, precis som Bush ja!

Den som istället anfaller som rollfiguren i Commander of Chief kommer att behöva anfalla olika länder, precis som Hakelius skriver, "50? 100? 1000?" gånger... typ omedelbart, och sedan säkert årligen. Minst!

Det något i detta resonemang du inte förstår? Vad?

Det är

Magnus sa...
12 januari 2006 00:13

Fast TV-serien är ju bara en dålig TV-serie, men den är tydligt amerikanskt liberalt feministisk, bland annat i och med att man i manuset lät en man tala kränkande om den kvinna som hotades stenas och den rollkaraktär Geena Davis spelar i det ögonblicket, trots en ovilja, bestämde sig för att ta befälet som president. Det var dags för en kvinna (bland dessa horder av sexistiska män)!

Jag tycker att denna sortens feminism snarast är kvinnoförnedrande -- handlingen i övrigt var ju att den kvinnlige liberale presidenten vill skicka missiler på vart och ett hotat liv vid kränkning av mänskliga rättigheter, exakt som Hakelius i sin liknelse beskrev oändligt mycket bättre än jag!!!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.