Kristianstadsbladet ynkryggar

For the record.

Kristianstadsbladet raderade i kommentarsfältet till denna artikel, om att en rektor förbjudit vita skosnören, denna kommentar av mig (hänvisar till en annan kommentar):
"Lisa säger det! Om vita skosnören inte tillåts för att de anses vara politisk klädsel kan inte slöja, niqab och burka tillåtas, då de är politisk klädsel. Den rektor som ens antyder att burka borde förbjudas riskerar dock att bli av med jobbet (ännu endast en stor risk), så därför antyder inte många rektorer det. Det är lättare att vara foglig medlöpare."

Kristianstadsbladet mailade om att de raderat inlägget och hänvisade till deras kommentarsregler. Det som kan ha varit aktuellt för raderingen är väl detta:
"Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
Rasistiska,främlingsfientliga eller sexistiska yttranden eller budskap."

Man får väl förmoda att de fått en anmälan mot mitt inlägg och utan vidare valt att radera det. Vilka ynkryggar de tycks vara.

Nej förresten! Ser nu att de raderat alla kommentarer. Vilka ynkryggar de (om de inte gjort det av misstag eller blivit bombhotade p g a kommentarerna) är.


Uppdatering 22 feb: En kommentar i Kristianstadsbladet minns jag förresten nämnde att en brittisk skinnskallekultur kämpar mot rasism och främlingsfientlighet och har vita skosnören. Det är inte svårt att finna argument mot beslutet som, bortsett från inkonsekvens för politisk islams klädsel, torde ha lite av Livets Ord-reglemente över sig.

Kalle Strokirks satirteckning:----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Kristianstadsbladet ynkryggar”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.