Saab-tankar...

Saab_9_3_2d_Cab_0604.jpgDN-artikel med denna avslutande mening:
"Tata Motors, som ingår i den jättelika industrikoncernen Tata Group, köpte Jaguar och Land Rover från Ford förra året."

Det är väl lite i senaste laget att s a s tycka om detta, men hur vore det om Saab vigdes med någon liten billig men expanderande och hungrig asiat, som skulle kunna fiska teknik av Saab och där svensken kunde snika en eller annan lågprisdetalj eller produktionsidé samt tillskansa sig en ny marknad? Olikheter som gör ett bra samarbete där den hungrige står för kapital och i en svensk/europeisk premium-modell s a s mjölkar PR. Att Saab ligger i gentemot sådana aktörer i villiga förhandlingar som dock är inställda på att man har kvar i alla fall en eller två modeller.

Hyundai, eller Dacia, känns inte kul eller tillräckligt olik. Men någon av de kinesiska märken som finns (jag kan inte marknaden) borde kanske vara tillräckligt olik och hungrig? Uppköp med långsiktigt åtagande och frihet där Saab får vårda varumärket?

Något annat sätt att möta volymminskning än reklam och export till ny marknad i ett samgående har jag svårt att tänka mig.

------------------------------------------------------------------------------------
Tillbakalänkar: SvD; SvD; SvD; SvD; DN; DN; Sydsvenskan
Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

No responses to “Saab-tankar...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.