O du milda (kriminella) naivitet...

Naivitet kan jag tänka rymmer okunskap och dumhet i meningen dumdristighet. Kom att undra över dessa komponenter beträffande Expressens ledare "Bygg fler moskéer". Dessvärre kan man tänka sig att författarna är s a s medvetet blåögda, i strid mot kunskap som de faktiskt besitter. I så fall borde de väl ses som bedragare. (Att vara det brukar anses kriminellt.)

Vansinnets avslutning:
"I brist på andra finansiärer har muslimerna bakom moskébygget på Hisingen tvingats ta hjälp från Saudiarabien, där en hårdför wahhabitisk lära regerar. Denna trend finns i hela Europa och den är förstås inte idealisk.

Men förhoppningsvis kommer tillräckligt många svenska muslimer att bli tillräckligt etablerade och resursstarka i framtiden för att riktigt kunna blir herrar - och damer - över sin svenska islam.

Och förhoppningsvis kommer framtida svenskar med muslimsk bakgrund att kunna se på sina moskéer som gammelsvenskar ser på kyrkorna: som vardagliga, som heliga byggnader eller bara som ett kulturarv som man strosar förbi på sin väg till pizzerian."

Att wahhabistiska finansiärer inte är idealiskt känns som ett så abrupt understatement att man undrar om det i ironi inte kan överträffa Monty Pytons samlade produktion... Förhoppningarna på liknande sätt naiva.

-

Här förresten ett diagram på asylsökande per capita i Europa, från Affes statistikblogg:Snaphanen (blogg i min blogg-meny) beskriver i krönikan Sverige sjunker som en sten bl a den ökande invandringen av inte minst somalier och en ohållbar situation i Borlänge, beskriven i Dalademokraten.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “O du milda (kriminella) naivitet...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.