Ed West om av islam förledda liberaler

Har översatt Ed Wests senaste bloggpost, Liberals are completely deluded about Islam in Britain and the existence of sectarianism:

Liberal Conspiracy bagatelliserar i en bloggpost en beskrivning av konvertering till islam på ett sätt som nästan perfekt sammanfattar liberalers villfarelse om islam:
"Men mer slående är den generationsväxling undersökningen visar på. Medan 76.3% av befolkningen uppger att de växt upp som kristna identifierar sig endast 43.7% av befolkningen som sådana. Det som verkligen kännetecknar brittisk religion är det antal som konverterar till gudlöshet.

Och medan 2.3% av befolkningen fostrades i tron kallar sig 2.4% muslimer: knappast en beskrivning av brittisk "islamisering".

Att ett fåtal britter väljer att konvertera till islam varje år - mestadels för att de gifter in sig i muslimska familjer där de sedan fortsätter sina liv i stort sett som förut - är knappast någon nyhet. Mer anmärkningsvärt är det ökande antal före detta muslimer som modigt gått ut med att anamma sekularism, trots utfrysning och ibland våld för brottet apostasi.

Ignorera rubrikerna: det har aldrig funnits en bättre tid eller plats för att inte tro på något - trots paranoian hos dem för vilka vi alltid står inför slutet på världen som vi känner den."

Nej, ignorera inte rubrikerna, för precis som Eric Kaufmann skrev i Shall the Religious Inherit the Earth? finns det en skillnad mellan tillhörighet, tro och deltagande. Människor behöver inte nödvändigtvis tro på Gud för att tillhöra en religion, vilket är anledningen till att trots att endast 5 procent av infödda engelsmän går i kyrkan mer än 70 procent av dem ser sig som kristna. Än tydligare visar senaste folkräkningen i delar av England som nu har ett stort antal muslimer ett skutt i antal infödda som beskriver sig själva som kristna, trots att kyrkobesöken fortsätter att minska.

Religion är inte nödvändigt för att sekterism ska blomstra - i själva verket kan religiös fromhet vara en hjälp att motarbeta den. IRA mördade inte avsiktligt Ulsters protestanter för att protestera mot Luthers idé om att frälsning sker genom tro, och UFF slaktade inte oskyldiga katoliker på grund av sin avsky över transubstantiationsläran. Inte heller dödade serberna bosniska muslimer för att de passionerat trodde på Jesu gudom och förkastade att han bara var profet.

För att sekterism ska blomstra behöver man bara importera ett stort antal människor som har vad sociologen Enest Gellner kallar "counter-entropic" egenskaper - identitetsskillnad som hindrar gränsöverskridande giftermål. Ras är en sådan egenskap men religion en betydligt starkare, med brittiska muslimer (och sikher och hinduer för den delen) som till över 90 procent gifter sig inom sina egna religiösa och etniska grupper.

Detta knappast förvånande då enligt senaste folkräkningen endast 0.5 procent av pakistanier och bangladeshier sade att de inte hade någon religion, mot 11.3 procent för afro-karibier och ännu fler bland infödda britter.

"Du behöver inte ens vara religiös för att heja på Team islam" enligt professor Kaufmann, och "identitetspolitik stimulerar andlig nyfikenhet och stärker lokalsamhällets normer kring fromhet som annars skulle minska".

Liberaler är också vilseledda om storlek på muslimsk befolkning, som inte är 2.3 procent, men som min kollega Damian Thompson påpekade, 4.6 procent enligt Pew Forum. Även om vår fega regering skulle stoppa invandringen i morgon kommer siffran lätt upp till närmare 10 procent inom två decennier genom naturlig ökning. Är förledda liberaler villiga att satsa något på att "Team Islam" upphör att existera då? Team kristendomen, i form av English Defence League, med dess omfattande korstågsrelaterade symbolik, har redan som ett svar sett dagens ljus; en av anledningarna till gamla antirasister inte förstår EDL är faktiskt för att de inte är rasistiska som sådana utan sekteristiska, ett begrepp engelsmän har svårt att förstå.

Rådande demografiska situation har redan fått allvarliga följder, såsom striktare yttrandefrihetsregler, återgång till hädelselagar, förekomsten av ett stort terrorbekämpande övervakningsnätverk, för att inte tala om de hundratals miljoner pund som spenderas på "community cohesion" utan slut i sikte. Medan den muslimska befolkningen växer, kommer dessa problem att försvinna eller bli värre? Jag tror inte att jag är paranoid när jag satsar på det senare.

-
Kommentar:

Jag vill understryka invandringens betydelse för utvecklingen. Vårt land har enligt SCB och Pew cirka 5 procent muslimer. På grund av hög invandring (netto ca 30000 muslimer per år) har vi dock en snabbare ökning än Storbritannien och 10 procent muslimer (ökning av andel radikala) bör nås på 13-15 år. I svensk debatt har hittills inte invandring nämnts i kritiska ordalag -- inte ens på SvD:s ledarsida. I denna mening är svenska medier och politiska debattörer tydligen mer blinda och vänsterliberala än många länders vänsterdebattörer.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Ed West om av islam förledda liberaler”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.