Blogg om Bildt och "demokratifundamentalister"

Sapere Aude! välformulerad om bl a Bildts naivitet:

"Bildt tycks alltså mena att om Turkiet närmar sig den islamonazistiska diktaturen Iran, vilket man gjort, och därtill samövar med den kommunistiska diktaturen Kinas flygvapen, vilket man gjort, och som även kräver att den demokratiska och liberala staten Israel ska be om ursäkt för att deras soldater försvarar sig med vapen i hand mot dem som samarbetar med den islamonazistiska terrororganisationen Hamas vars enda syfte är att genom angreppskrig utplåna den judiska staten Israel, så som de försvarade sig ombord skeppet Mavi Marmara, som hade många ”fundamentalistiska” islamistiska turkar - och svenskar! – ombord och som försökte bryta den alldeles legitima sjöblockaden mot det gentemot Israel fientliga området Gaza, ja då är det ett tecken på att ”Turkiets demokratisering har gått framåt”.

I think not. Bildt kanske tänker på andra saker, men dem jag just redovisat är väl inte precis några överväldigande bevis på att Turkiets demokratisering gått framåt. Tvärtom!

Fundamentalistiska islamister vill, tvärtemot vad Bildt eller Ahlin tycks tro, inte alls bygga någon demokrati. Tvärtom vill de införa den islamiska lagen, sharia, som står i direkt motsättning mot demokratins grundläggande principer.

Att ta det ena eller andra enstaka valet till intäkt för att demokrati råder, antingen ”efter parlamentsvalen i sommar” eller efter Adolf Hitlers ”seger” i valet i Tyskland år 1932, eller i Gaza för några år sedan, utgör inget som helst bevis för att verklig demokrati råder."

Relaterat i media: BLT AB AB2 NorrtT SvD EK HD GP Dagen
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Blogg om Bildt och "demokratifundamentalister"”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.