Muslimsk kalifat efter Tahrir-torget? Vad tror ni?

Är tydligen inte ensam om att oroas för möjligheten av att islamister vid makten i Egypten och andra arabländer ger ett kalifat av islamiskt styrda länder. Såg denna kommentar av en Olle Svensson på en Newsmill-artikel av Gunnar Hökmark:
"NATO chefen Anders Fogh Rasmussen sa precis detta:

"En vanlig självbild i Europa är att man främst bidrar med fred och säkerhet genom bistånd och humanitär hjälp. Det är en naiv syn och helt verklighetsfrämmande"

http://www.newsmill.se/artikel/2011/02/05/viktig-l-nk-nato-uppmanar-till...

Nato chefen har rätt. Man kan inte nå islamisternas hjärta med mat och ekonomisk hjälp. Tyvärr. Om man tex bygger en ny skola och en väg i Afghanistan går bönderna hem och tackar Allah för att han sänt de rymdgubbar som damp ner och gjorde det. - En muslimsk man som ligger på´sjukhus i Sverige tackar inte den svenska solidariteten och vetenskapen. Han tackar istället Allah för att han gjort oss så korkade att vi sväljer alla lögner och ger honom hjälp. - De betraktar oss svenskar som en stor, rik och korkad klan. Taktiken i Afghanistan har varit ett stort fiasko militärt. - USAs och Europas armeer har faktiskt förlorat mot stenade analfabeter i lustiga hattar och sandaler.- Idag förhandlar USA med talibanerna. - Man har förlorat. - Jag hoppas innerligt att man inte tänker bruka samma menlösa taktik när det smäller på riktigt och Natochefens tal signalerar på stora snara omgrupperingar. Kriget håller nämligen på att flytta på sig. - Det är på väg till Europa. - Nordafrika och stora delar av mellanöstern kommer att bli ett stort islamistiskt Kalifat.

Nästa konflikt kommer att heta tredje världskriget och vi kommer att bli lika förvånade som kontorspersonalen i WTC."

Såg att Glenn Beck letat fram en bok om kristen och muslimsk eskatologi (profetior om yttersta dagarna) vilket torde ha häcklats, men Beck nämnde också risk för ett kalifat vilket Diana West i artikeln The Global Caliphate and the Universal Delusion bl a påpekar att Weekly Standards William Kristol häcklat.

Har snabbt skummat Wests artikel och lämnar till er att reagera och kommentera.

---
Lite relaterat:
* Ser i BLT att en al-Qaida-grupp ska försöka att största Saudiarabiens kung.
* Dagen: Jihadister kan ta över efter Gaddafi
* Verdens Gang har en karta över arabländer visande grad av protester.Relaterat i media: BLT BLT2 SvD SvD2 SVT HD HD2 HD3 HD4 Dagen Dagen2 GP GP2 GP2 VL VG
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

2 Responses to “Muslimsk kalifat efter Tahrir-torget? Vad tror ni?”

27 februari 2011 01:52

Kanske ska kommentera det Olle skrev om att USA förlorat kriget i Afghanistan för att de förhandlar. Kanske även för att det sker islamistiskt förtryck i landet idag?

Sant att USA förhandlar med politiker som t ex skriver in islam i konstitutionen, men kan annat ske i ett centralasiatiskt muslimskt land? Tar nog hundratals år att ändra och vem vet hur det går till? Mål var inte att krossa islam eller att helt överföra västerländskt synsätt. Muslimska länder har nog helt enkelt sådana konstitutionsavsnitt. Hålla talibaner utanför makt det viktiga; nog så svårt. Stoppa narkotikaodling och -handel, med en mångfald orsaker, en lika komplex uppgift? Al-Qaidas läger försvann och talibanerna besegrades, men så länge de söker återta makten är jobbet inte slutfört.

Dr Evil sa...
27 februari 2011 04:52

MENA-områdets framtid blir något av följande alternativ:

- Somaliavarianten med anarki och kriminella krigsherrar samt särdeles primitiv hederskultur.

- Pakistanmodellen med ett svagt demokratiskt styre beroende av militärens välvilja, massiv korruption och ständigt bubblande etniska religiösa konflikter på gräns till inbördeskrig.

- Det högst organiserade resultatet typ Iran; en ISLAMISTISK STAT med det uttalade målet att skaffa kärnvapen och påbörja det 3'e världskriget. Detta så att profetian om imamen Mahdi ska kunna uppfyllas och därefter ge dom rätttrogna en biljett till paradiset.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.