Reinfeldt rikare än Caligula -- Juholt mer anspråkslös än Gandhi

Tyckte denna blogg saknar en bästa och en sämsta bloggpost någonsin. (Vad denna post är får ni själva räkna ut.)

Apropå dagens stora nyhet, att Reinfeldt tjänar mer än Putin (som jag inte satt mig in i, men har toalettstädning ikväll...), gäller följande:

Enligt romerske kejsarens inkomst efter McDonalds-index borde Reinfeldt tjäna mer än inte alltför trevlige Caligula, för att inte tala om Kung Herodes och Mugabe!

Lågmält ödmjuke Juholt är dock fattigare än Mahatma Gandhi, som mer än ett halvsekel efter sin död var god för 2 milj dollar (ca 15 milj kr).

Vad S verkställande utskott har i lön, eller Monas avgångsvederlag och om det överskrider Rysslands politikers lön eller ej, är irrelevant då de inte har makten. Skönt att vi har medier som objektivt icke-vinklat granskar makten...

Relaterat i media: AB SvD
Andra bloggar om: , , ,

Comments

11 Responses to “Reinfeldt rikare än Caligula -- Juholt mer anspråkslös än Gandhi”

Anonym sa...
11 april 2011 21:29

putin med 91.000 i månaden... haha knappast, dom har ju missat en nolla.

11 april 2011 23:51

Eller så fuskar han med skatten?

Anonym sa...
12 april 2011 09:28

Putin har säkert 91 000 kr. Men samtidigt har han lyckats bli Europas rikaste man med en uppskattad förmögenhet på över 40 miljarder dollar. Och tänka sig, den uppstod främst efter han blivit president.

Att skriva att Reinfeldt har mindre lön än Putin är lika orelevant som att skriva att Mubarack arbetade gratis åt sitt folk. Och 140 000 är ju inte en jättelön direkt (jämfört med näringslivet eller vanliga arbetare). Självklart ska en statsminister (oavsett partifärg) ha en hög, men ändock rimlig, lön.

12 april 2011 11:27

Anonym, exakt! Men journalister avslöjar ju ingen agenda med sånt här... Vadå?

Anonym sa...
12 april 2011 11:52

Tror ni på riktigt att Putin och hans underhuggare inte är rika som troll?

En enkel googling visar detta:
http://www.businessinsider.com/putin-palace-black-sea-2011-2

Begriper mig inte på folk som bara köper nyhetsartiklar rakt av, samma folk som röstar vänster antar jag...

mvh
En tjej

Magnus sa...
12 april 2011 12:53

Om DN tror att Putins och Medvedevs inkomstdeklarationer/lönebesked är att lita på är de verkligen rätt naiva. Minst hälften av dessa herrars reella inkomster finns nog under bordet.

Anonym sa...
17 april 2011 22:24

Putin är med största sannolikhet mångmiljardär, men det hittar du aldrig några officiella ryska siffror som berättar. Caligula tjänade aldrig några pengar, om man läser Seutonius spenderade Caligula istälet på några år den ofantliga förmögenhet som hans föregångare Tiberius sparat ihop under hela sin regeringstid.

Anonym sa...
17 april 2011 22:25

Magnus: Inte hälften under bordet...snarare 99.9% av det de har är under bordet.

simon sa...
25 april 2011 10:27

Men vafan! även om det är en lite töntig artikel så räknar nog dn med att läsarna ska kunna ta nyheten för vad den är.

25 april 2011 12:02

Simon. Så DN räknar med att läsarna genomskådar artikeln som den antimoderat-propaganda den är (vilket min ironiska kommentar hånar)? Logiskt att publicera den då...

Harry Sett sa...
29 april 2011 09:44

Hur mycket får man för en Svensk krona i Ryssland och hur lite får vi i Sverige? Det är en mycket intressantare jämförelse jag skulle vilja se än att Reinfeldt får fler Svenska mynt än Putin. detta är ett billigt bete som är avsett för vänsterflanken. Det ska läsas som att Putin som inte är borgerlig minsann nöjer sig med mindre lön. Oavsett lönenivå, har Putin enormt mycket mer makt än vad Reinfeldt har.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.