GP "refuserar" om man inte ropar hurra eller nämner invandringen?

MalinLernfeldt_1117623291Demokratin ett minne blott. Tydligen raderas man i GP:s kommentarsfält om man nämner fakta om invandringen.

Malin Lernfeldt föreslår i artikeln Ode till Backa, att politiker skapar ett projekt för Backas kriminella -- som hon kallar "ett litet gäng idioter" -- för att uppfylla deras drömmar. Kommenterade så här:


Denna iofs tillspetsade kommentar togs omedelbart bort och GP avser tydligen inte att ta in den alternativa kommentar jag sen skickade:

Min kommentar raderades, så jag bifogar faktareferens.

Fel att mena att "drömmar kan bli verklighet" då man vill sätta ungdomar på byggjobb som om det var deras drömmar!

Att styra på det viset och tala om drömmar visar att man är planstyrande byråkrat. Förtjänar det respekt?

När Lernfeldt fått dem att greppa hammare står årligen tusentals nya MENA-ungdomar av över 25000 nettoinvandrare från muslimska länder på kö. SCB-data: http://t.co/np7uBWb Summerat: http://t.co/gxtz5tc

Tycks nu även vara blockerad i så motto att mina inlägg inte längre publiceras direkt när jag sänder dem...

Med enstaka undantag är publicerade kommentarer nu hyllningar till Malin Lernfeldt. Även en som hyllar kommunisten America-Zavala, som i Debattstudion stöddes av ett gäng applåderande vänsteraktivister, får komma till tals.


Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

2 Responses to “GP "refuserar" om man inte ropar hurra eller nämner invandringen?”

Cello Jr sa...
19 september 2011 16:35

Så fick vi då beviset att "näthat" bara var en förevändning. Tänk på det alla ni som delvis försvarat tidningarnas åtgärder med att det ibland kunde vara berättigat. Man kunde väl förhandsgranska, trots kostnaden, eller rensa de värsta ogräsen bättre i efterhand? Vad är problemet?

Samtidigt: friheten kommer med ett pris. Vill man omintetgöra all brottslighet, så kan man inte ha ett fritt samhälle. T ex möjligheten att skaffefuska är ett pris för att vi skall slippa ett integritetstänkande övervakningssamhälle utan anonyma betalmedel. Vill vi att staten skall veta allt vi gör eller inte?

Det som gör ditt fall så skrämmande (och om jag minns rätt är det inte första gången du drabbas på det här sättet) är att du
är en så pass verserad och balanserad kritiker.

Men det förklarar ganska mycket. Kan du bli refuserad, raderad, censurerad, så visar det att det är just sakliga och korrekta och relevanta inlägg de fruktar mest.

Man kunde dock se den här situationen komma.

Den väntade bara på rätt tillfälle. Och när Breivik utförde sina obeskrivligt motbjudande dåd, ja, då visste jag direkt att nu blir det inte roligt. Nu kommer han att användas mot all sann yttrandefrihet, den lilla som fanns kvar.

En liten avslutande kritik mot dig dock: du stödde väl FRA-lagen? Även den var jag emot för att den gav staten större frihet till kontroll av kreti-pleti på nätet än ute i samhället i övrigt.

Jag trodde inte heller för en sekund att terrorister är så dumma att de skickar okrypterade mejl eller pratar i okrypterade mobiler om vad de tänker göra.

Nej, risken och kanske avsikten var att man skulle kunna utan upprätta ett slags digitalt register över personer som av olika skäl inte borde få säkerhetsklassade eller andra känsliga jobb. Till exempel på Migrationsverket.

FRA-lagen ville ju kartlägga de med ett okonventionellt surfande, vad nu det innebär.
Gissningsvis att man surfade in på "rasistsidor", "konspirationssidor", "milissidor" i USA, historierevisionistiska sidor, militanta anti-abortsidor, etc., och utifrån det kartlägga ens kontakter via mejl etc. och vad man skriver i debattfora.

Detta är inte så off topic som det kan tyckas utan FRA-lagen är en del av ett större mönster, ett samhällsklimat om man vill, som skapade den här nya intoleransen mot alla som är "onda", eller med din formulering, inte ropar hurra till mer invandring etc.

FRA-lagen medför massiv kartläggning av oskyldiga

Cello Jr sa...
19 september 2011 16:48

Rättelse: det skall givetvis vara *integritets-kränkande*, inte det där freudianska som jag skrev, "integritetstänkande".

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.