Morgondagens statsvetare twittrar om att umman trots många grenar har 95% samsyn...

När man kritiserar islam kan man få höra att det är fel, då islam har många inriktningar och därför inte kan definieras. Det stämmer inte enligt twitter-konversationen nedan. Försök att blockera diskussion om islam annars enkelriktad, då dessa personer sällan eller aldrig söker stoppa kristendomskritik. Allmänt är generaliseringar okej, t ex om islam. Utan generaliseringar kan inget diskuteras.

[Uppdatering 3 maj: Tar tillbaka det om generaliseringar. Generalisera betyder väl att överdriva, det ska man inte göra! Att säga att "alla invandrare" är på ett visst sätt är fel, men att säga att "många svenskar", eller "många muslimer", är på ett visst sätt okej om påståendet är korrekt, även om någon anser att "man generaliserar".]

Drar mig annars för att ta upp islam då man sammankopplas med extremhögern. Men att jämföra kritiker av invandringspolitik eller islam med Breivik, som t ex Aftonbladet gjort, infantilt. Kanske beror på det Brendan O'Neill tar upp här?

Nåväl, nog med metasnack. Här en följd tweets, för ett par veckor sedan, ur en konversation mellan statsvetarstudenter i London:



Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Morgondagens statsvetare twittrar om att umman trots många grenar har 95% samsyn...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.