Avgjort: Persson går, kungadöme införs

Senaste nytt.Göran Persson skyller obestämt på lägre UD-tjänstemän, och i och med detta har han nog skrivit på sin avskedsansökan. Så gör man inte som chef eller ledare menar många, utan man tar utåt det fulla ansvaret. (Persson har ju heller inget på fötterna, utan spekulerar endast om att en fax-förmedlare felat - som om vi levde i en tid med springande stafett-kurirer istället för i en tidsålder av alla tänkbara former av information och kommunikation.) Andra påpekar att Persson redan klockan 12.00 på annandagen i SVT kunde se ett extrainsatt program om katastrofen samt att han på annandagen kunnat läsa den här eller någon av denna aftonbladet-sidas övriga arton länkar till tidningens katastrofartiklar under annandagen. (Detta gäller ju även Freivalds.)Perssons anklagelser satte även fart innan utredningen ens kommit igång, vilket är anmärkningsvärt och ett tecken på desperation. En utredning som utöver vad man vetat och borde ha vetat på olika nivåer även kommer att granska Perssons ledarroll och den centralicerade organisationsstruktur som han i ganska hög grad anses ansvarig för (förmodligen enligt följande artikel(?) samt enligt en statsvetarprofessor [åtekommer med länk när atikeln är funnen - DN nere just nu]). Man kan ju även spekulera i om och i så fall hur Persson planerat detta på längre sikt, med denna "öppning" - att låta en UD-tjänsteman gå först och sedan UD-chefen Laila Freivalds om det inte förra räcker?Så nu tar alltså med hjälp av en inledande filmkampanj vår gode kung över. (Denna dolda agenda redovisas dock inte explicit i artikeln .) Det nationella traumat lättat. Inte en dag för tidigt!

[Det sägs ju att bloggar ska vara aggressiva i nyheternas framkant, och denna kantrar ju rätt duktigt mot slutet...]

Comments

3 Responses to “Avgjort: Persson går, kungadöme införs”

Anonymous sa...
13 januari 2005 08:13

Det kommer nog att komma förslag på att skriva om delar av vår konstitution så småningom. Från båda håll. Det finns säkert de som vill ge kungen lite mer inflytande. Och på andra sidan finns säkert de som blivit skraja nu när han verkligen agerat statschef, vilket ju faktiskt är vad han har betalt för att göra.
Hälsar Chadie
(som i en annan kommentar i en annan blogg inte alls angrep Lottie Knutsson - som en del misstolkade mitt angrepp på kräkspressen)

Anonymous sa...
14 januari 2005 22:23

Jag tycker du nu verkligen gör skäl för det du kallar din blogg för, nämligen att orera en massa.

Inte kommer HSB att avgå. Det enda chansen är ju vid valet 2006, men innan den dagen så sitter han lugnt kvar, han är ju HSB för bövelen.

Anonymous sa...
16 januari 2005 02:15

Klart jag orerar. Det gör vi väl alla som talar. Fast det är klart, jag skriver ju här. "Mangus diktar" får jag nog byta bloggens namn till...

Om Perssons avgång. Sitter han säkert för att han är "HSB" eller för att du med din röst kommer att bidra till att han sitter kvar, trots hans brister.

Slutligen: För bövelen var ett bra uttryck! Guldstjärna.

--
Magnus Andersson

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.