Expr...ojektion?

Bekräftat av personer på regeringskansliet och UD: Nu har Göran Persson införskaffat ett (minst ett) medeltida tortyrredskap vilket (/vilka) används på de statsråd som vågar öppna munnen och yppa minsta lilla ljud som inte tyder på en hängiven tillbedjan och underdånighet inför allas vår HSB. Ja, det lär nog vara ungefär detta som döljer sig bakom den "dolda agendan" enligt Expressen. Det talas även om en katastrof..., nej en "krisplan i katastrofen". Ser inget om att de äter barn till frukost, men enligt en anställd på departementet står det klart att "lammet som ska offras" har utsetts. F--n, jag skulle nästan vilja kika in där ... på Expressens redaktion.



Men visst är det ett ovanligt intressant kackel, om än en smula apolitiskt.



Om en ledarredaktör (eller politiker) på väg till jobbet först inte uppfattar en olycka korrekt och att ambulansen därför rycker ut lite senare, men detta i stort sett gör en högst marginell skillnad för den drabbade, är det då självklart att redaktören (eller politikern) måste lämna sitt jobb? Expressen har rätt i att man klantade sig på UD, men är regeringen både försäkringsbolag och brandkår för alla svenskar som inte befinner sig i Sverige, för en svensk som åker på en spännande resa till en orörd kust? Fast snart orörd och full av tsunami-sirener förstås.



* * *



Har svårt att - om nu denna kritik är negativ för regeringen - annat än le lite snett åt detta, då det borde vara helt andra saker som väcker folkets vrede mot regeringen. Och ordspråket säger ju skrattar bäst som skrattar sist. Men tappar regeringen nu makten på detta, genom att journalistkåren hänger på, så kan jag nog leva med det, bara man genomför en politisk kursomläggning. Men en omläggning med svagt väljarmandat om segern bara skulle grundas på detta är jag rädd.

Comments

No responses to “Expr...ojektion?”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.