V attackerar VVV i blodigt allvarlig vänsterkamp

Läser en artikel av kommunister i vänsterpartiet, som polemiserar mot Vägval Vänster (med attacker att de "elitistiska" i VVV som förlorade folkets förtroende - i den vänsterpartikongress där kommunister kuppade i V-ledningen antar jag avses - samt försvarar sin kommunism med att de inte levde under tiden av öststatskommunism mm). En läsarkommentar där till en av artikelförfattarna i var onekligen rätt kul! America Vera-Zavala åsyftas (andra författare är f ö kommunisterna Kalle Larsson och Tove Fraurud):"Vvvera rules

Fullsysselsätt, återreglera, kollektivisera ännu mera, solidaritetstvinga, återförstatliga och glöm för guds skull inte bort genusperspektivet!Kram Vvvera"
En annan mer träigt tråkig, men sann, kommentar är den, att en vänsterpartist sänker lönerna för sjuksköterskorna i Stockholms läns landsting. Resulterande i reallönesänkningar på 1500-5000 kronor/månad, har jag läst. Här misstänks i en insändare Schymans, Sahlins med flera vänsterkvinnors tystnad i frågan som att dessa identifierar sig med det rika etablissemanget, men lösningen på vårdproblemet är att öka effektiviteten, vilket jag nyligen skrivit om här ("Limbo"-inlägget) och här("Vänstervård är privat"). Några intressanta fakta om vården fann jag precis även i denna SvD-ledare.Roligare är socialisters läsarkommentarer, där man ger sig på debattnivån på de som kritiserar det i dag kommunistledda vänsterpartiet och anser att uteslutning av ickekommunisterna i VVV är en självklarhet :-)Personligen gillar jag varken Vänsterpartiet eller VVV, men som mer demokratiskt sinnade ickekommunister är VVV bättre, men taktiskt sett i svensk politik kanske sämre. Fast jag gillar å andra sidan inte pure tactics, vilket för övrigt många menar är långsiktigt improduktivt. Så några små myr-applåder tillägnar jag gärna VVV om de bildar ett parti som ersätter V! ;-)

Comments

2 Responses to “V attackerar VVV i blodigt allvarlig vänsterkamp”

jinge sa...
29 januari 2005 13:10

Jag tror inte att VVV är något hot alls mot (v). I.s.f. är alla politiska grupperingar i nuläget hot. (kd) får bara 3% i opinionsundersökningar idag. Vad innebär det för borgarna? Nää, politisk cirkus är vad vi har framför oss. Inget annat.

Jo växthuseffekt och fågelinfluensa förstås.. :)

Magnus sa...
29 januari 2005 17:44

Lite politisk cirkus friskar ALLTID upp! :-) (Liksom nästa pandemi - helt korrekt!)

Kd. 3 procent i dag, men 7 procent i den senaste undersökningen av ett annat opinionsinstitut. Där fick för övrigt mp 2,5 procent...

Verkar nästan som om småpartierna är lite känsligare i opinionsundersökningarna än vad felmarginalerna anger?! :-|

En Demoskop-undersökning för ett par veckor sen, presenterad i Östgötakorren gav miljöpartiet 2,6 procent:
http://www.corren.se/archive/2005/1/12/
i03ejoyrwtzhruk.xml?category1=1096984640-2&
(Men då Public Service journalister till 14+33 procent är MP+V (vilket är mer än sympatierna för alla borgerliga partier bland journalister; se http://www.jmg.gu.se/pdf/jmgdata/journalist2000.pdf), har vi kanske inte fått höra frågor om det i intervjuer av Peter Eriksson på samma sätt som kd-ledaren Göran Hägglund som i dag påmindes om opinionsundersökningen en hel Ekots Lördagsintervju???? Hihi; en konspiration! ;-) (Jaja, det är vedervärdigt gnälligt, jag erkänner!!!)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.