Jinges terrorstöd - valet självmasochistisk slakt?

Det kan tyckas att jag i detta inlägg bara tillägnar en tok min analys, men de frågor jag har ställt till Jinge kan naturligtvis ställas till alla andra USA-kritiker som vägrar att se saker i sitt rätta sammanhang och är knappast lättare för dem att, så att säga, besvara på ett rimligt sätt. Är snarare nyfiken på hur en diskussion med exvis Helle Klein skulle ha utvecklats...Jinge försökte tackla min replik under diskussionen "Grattis Irak", men jag anser att det finns ett värde i att lyfta upp det svar han gav ikväll.Jinges replik:"Du é hialös Magnus!"Do you support military action against the terrorists?Yes = 87.7 %No = 11.1%"11,1% av irakierna är uppenbarligen FÖR terroristerna.Att 87,7% supportar att polis/militär försöker sätta P för det hela är en låg siffra.Så jag förstår inte riktigt vad du gratulerar dem till. Att de riskerar ett inbördeskrig som får USA:s slaktande av irakier att te sig som ett litet byslagsmål?Vad var det du inte förstod Magnus !?"


När Jinge tolkar siffror som att 11 procent är för terroristerna, så kan den tolkningen bara innebära att även han själv och anti-USA-vänstern är för terroristerna (och detta förhållande förklarade jag med all tydlighet innan Jinges skrev inlägget nedan). Och de nästan 88 procent irakier som INTE tänker som bland andra Jinge och anti-USA-vänstern (vilka inte vill ha amerikanarna i Irak eller bekämpa dem som i Aftonbladet kallas "motståndsmän") menar Jinge är en låg siffra, samt att dessa 88 procent genom valet kastar ut Irak ut i en slakt värre än "USA:s slaktande" - alltså en slakt av sig själva.De 88 procenten är alltså, i jämförelse med Jinges och hans åsiktsfränders folkresning på 11 procent av iraktierna, en "låg" siffra(!) för en slags självmasochism som får något av det värsta våld Jinge vet, "USA:s slaktande", att framstå som "ett byaslagsmål". Den "låga" siffran 88 procent alltså frivilligt ur askan i elden genom förespråkandet av mera av samma amerikanska våld mot terrorister/"motsåndsmän" som hittills samt det inbördeskrig som följer demokratin/friheten detta ger. USA borde inte ha militär i Irak och terroristerna inte motarbetas i sitt arbete för att ta över landet.Så tydligt som Jinge gör det har jag dock inte hittills sett en USA-belackare ta konsekvenserna av en slags tredje ståndpunkt.

Comments

5 Responses to “Jinges terrorstöd - valet självmasochistisk slakt?”

Anonymous sa...
4 februari 2005 21:59

88% låter väldigt positivt sett i sitt perspektiv och jag tycker därmed att din gratulation var i sin ordning. Sen finns det inget i logiken som säger att det följer att resterande respondenter explicit är FÖR terrorism.

När man ställde liknande frågor - fast mycket mer uttalade - till palestinska medborgare så var siffrorna av en helt annan karaktär:

"A 46 percent majority said “suicide” bomb attacks targeting Israeli Jews should continue, regardless of Arafat’s absence from the scene. Thirty-eight percent believed “suicide” attacks should be halted, while 16 percent declined to express a opinion.

Nearly 55 percent said they viewed favorably the November 1 “suicide” bomb attack on Tel Aviv’s Carmel Market."
http://www.jnewswire.com/library/article.php?articleid=362

jinge sa...
4 februari 2005 23:35

Har du så få besökare att du måste använda mig som besökarmagnet? :-)

jinge sa...
5 februari 2005 09:02

Dessutom blir du rent av PINSAM när du hävdar att jag är FÖR terroristernas agerande. Det är ren Alicio-klass på den typen av kommentarer...

Magnus sa...
5 februari 2005 11:10

"11,1% av irakierna är uppenbarligen FÖR terroristerna", Jinge.

Magnus sa...
5 februari 2005 11:37

En rättvis och ej kulturellt fördomsfull konsekvens av detta ditt uttalande om att alla som var mot våld är för terroristerna är ju att även de västerlänningar, som t ex du, som är emot USA:s våld mot terroristerna är för terroristerna.

Jag har inte påstått nånting om vad du har för åsikter, utan mycket grundligt frågat vad du har menat med dina påståenden i denna tråd.

Vidare: Direkt därefter din åsikt om det negativa i att sätta P för terroristerna:

"Att 87,7% supportar att polis/militär
försöker sätta P för det hela är en
låg siffra.

Så jag förstår inte riktigt vad du
gratulerar dem till."

Direkt därefter ord om vilket elände valet leder till, mångdubbelt värre än 'USA:s slaktande':

"Att de riskerar ett inbördeskrig
som får USA:s slaktande av irakier
att te sig som ett litet byslagsmål?"

Det är ju mer än uppenbart att du hade gillat om terroristerna lyckats stoppa valet i Irak. Det har du med all tydlighet och klarhet skrivit här.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.