DN goes Michael Moore!

De opinionsundersökningar som visar det i min förra blogpost har svenska media inte släppt fram än. Begripligt, med tanke på vad de rapporterat.

Men i texten nedan ligger kanske en strategi att om ett tag rapportera om hur nöjda amerikanarna är med Bushs insatser. Han lurar dem i efterhand! Synd bara att Bushs goda siffror noterades tidigt och mycket långt innan det som DN (ska man garva eller gråta?) påstår är PR-kampanjer. Rubrik och inledande stycken i den DN-artikel som helt nyss publicerades:
USA:s regering på pr-turné i Södern

Presidenten George W Bush drog på söndagen fram de stora pr-kanonerna för att mota den växande kritiken över hur regeringen hanterat katastrofen efter orkanen "Katrina".


Både utrikesminister Condoleezza Rice och försvarsminister Donald Rumsfeld åkte till de drabbade områdena längs Mexikanska golfen för att svara på de frågor som radar upp sig efter omfattande scener av kaos och försummelse.

Och här startar rena Michael Moore-historier om dolda sluga motiv kring regeringens arbete efter en sådan här händelse:
Då de flesta av offren för orkanen är fattiga svarta skickades utrikesministern, den enda afro-amerikanen i regeringen, ut för att inspektera skadorna och räddningsinsatserna i hennes hemstat Alabama. ...

Comments

2 Responses to “DN goes Michael Moore!”

CV sa...
5 september 2005 19:13

Om den amerikanska regeringen skickade en afro-amerikan för att det är den ende som är afro-amerikan, jag säger: so what? Det är väl inget fel att försöka uppnå så mycket förtroende som möjligt.
Om jag ska gå på ett möte med ungdomar kanske jag inte tar på mig dräkt, om jag ska intervjua kungen kanske jag inte tar min trasiga jeans.
Att anpassa sig till situationen för att kunna kommunicera är inget brott. Tycker jag.

Magnus sa...
5 september 2005 20:59

Det är sant. Men naturligtvis är det en historia som media kör, att Bush skickat iväg Rice som en kampanj-maskot till hennes hemstat för att hon är svart. De vet nog ingenting om de orsaker som låg bakom denna resa. De skriver i Michael Moore-stil på en dikt som bashar republikaner. (Vilket även kloka demokrater ogillar.)Sanningen är mindre intressant.

Jag kan förresten tänka mig att Rice kan ha önskat att åka hem till sina hembygder, snarare än att det fanns ett akut behov av att kampanja i rasfrågan i Alabama, vilket är en gissning, men ingen dikt i en propaganda.

Sen måste ju Bush-snacket i Sverige krackelera förr eller senare. Det krackelerade väl delvis vid hans omval. Hur kunde något så otänkbart hända att en genuint hatad president blev omvald, sa man ju då. Likadant nu.

Sen tror jag även att "USA-hatet" kan bero på vårt förhållningssätt till vår egen av socialister ihopsnickrade högskattestat som vi inte under några som helst omständigheter vill erkänna gett ett samhälle i sämre skick än det amerikanska. Roland PM nämner i dagens Expressen utbildning och ekonomisk standard (t ex att fattigdomsgränsen i New Orleans är högre än medelinkomsten i Borås).

Vågar USA-hataren se på USA utan klandrets autopilot påkopplad så tvingas kanske han/hon att erkänna ett och annat?

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.