Jan Björklund kommunist?

Tänk er ett kommunistiskt parti, som trots vårt moderna samhälles princip om näringsfrihet vill återinföra ett skråväsende.

Nu är det naturligtvis inte tillräckligt att ett partis skolpolitiker föreslår att förbjuda anställning av lärare utan formell lärarbehörighet för att göra det partiet kommunistiskt, men...

Mönsterelev Björklund har heller knappast folket stöd för sitt förslag i dag på DN Debatt, vilket följande webfråga torde indikera:Lärarnas fackföreningar, som här smorts för att stödja alliansen, är säkert bra på många sätt, men läraryrket kräver inte riktigt samma tekniska precision som läkar- eller pilotyrket. Inte var väl Einsteins utbildning tidernas förnämsta, så dags att underkänna vår moderna tidsålders största geni och e=mc2, eller? Och lärarutbildningarna har ju i utredningar underkänts, och hur tung blir därmed argumentationen för krav på behörighet vid anställning av lärare, om nu ämneskompetenta med goda läraregenskaper valt att inte genomgå en dokumeterat bristfällig utbildning?

De borgerliga skjuter sig även i foten med detta förslag, då det knappast tas väl emot av många borgerliga kärnväljare som förordar friskolor med en stor andel lärare utan behörighet (som enligt statens egna utredning presterar bättre än genomsnittet).

Jan Björklund och alliansen: Bakläxa!


Uppdatering 17:e sept.: Tolkningarna, eller snarare epiteten, är visst många. Magnus Ljungkvist benämner inte Björklund kommunist utan militärisk meritokrat. Hm... Kanske bättre. (Orerande: Nåväl, med ett tillräckligt stort antal fientliga invektiv så kanske folkpartisten Jan ändå till sist kan uppnå lite cool politisk status? Typ, som den underström av beundran som den allestädes mobbade Bush helt säkert åtnjuter. Men nej förresten! Vad är en lätt ettrig något urväxt östgötsk elevrådsordförande mot en världshegemonins ledargestalt och med naturlig självklarhet kaxig Texas-magnat!)

Comments

No responses to “Jan Björklund kommunist?”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.