Polis på las potatisgr... Liza Marklund knäcker!

Liza Marklund är liksom en författare jag ...inte brukar höja till skyarna.

Men vad nu?!


  • Liza Marklund har ett eget företag. Hon gillar inte LAS (Lagen om anställningsskydd) som hon tidigare påstått är ett fastare förhållande mellan arbetstagare och arbetsgivare än äktenskapet för ett kärlekspar.

  • Liza Marklund skrev i denna artikel att LAS gör henne till curlingförälder för sina anställda.

  • Liza Marklund argumenterar i dag mycket läsvärt i en artikel att eftersom LAS gör arbetsgivaren till en livslång curlingförälder blir poliser slöa. Liza visar på det absurda genom att argumentera med hur LAS skulle fungera i så att säga andra riktningen. Spetsfundigt!


Nåja. Några av er läsare som ser er som vänster kanske nu tycker att Liza Marklund bara orerar...


Grävande journalistik: Orerar Liza Marklund?


Är egentligen inte den svensk arbetsrätten svag?!

För att ta reda på detta frågar vi oss följande: Hur mycket ofrihet är det i den svenska arbetsrätten i jämförelse med andra länders arbetslagstiftning?

"Grävning": Av 127 länder så ligger Sverige, enligt en rapport, på delad 123:e plats i fri arbetslagstiftning där Cypern, Tyskland och Mozambique är aningen mindre fria (kolumn 5B på sida 13-16). Är detta acceptabelt för Sverige? Njae... Vad rätten att säga upp arbetstagare beträffar är vi ju förmodligen inte på 123:e plats, utan inte osannolikt allra sämst av de 127 länderna. (Vi är förresten sist, plats 127, beträffande vad staten lägger beslag på och spenderar av svenskars inkomster - skattekvoten; kolumn 1 sid 13-16. No surprice i och för sig, men iaf orerande ... öh ... oroande!)


Finner det förresten inte så lite förvirrande/kosmiskt perplext, att jag en tidig höstkväll som denna lyfter just Liza Marklund - en av mig så ofta dissad författare - till skyarna! Men vad vore livet utan överraskningar.

Comments

No responses to “Polis på las potatisgr... Liza Marklund knäcker!”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.