SvD goes botten ur Michael Moore...
Nu är det irrelevanta låga förlöjligandet det normala, eller?

Detta kan naturligtvis vara ett slags standardgrepp hos en billig kvällstidningsmurvel, och i så fall inget att bry sig om. Men nu är det uppenbarligen något som körs som nyhet på flera håll, och därför aktualiserar jag det här som ett "problem" (citationstecken, då sånt här är antagligen är kontraproduktivt och slår tillbaka mot media; men låg kredibilitet hos media kan nog vara ett (sekundärt) problem i sig).

Är det här exempelvis förenligt med det demokratiska samtal som vänstern gärna efterlyser? Är det överhuvudtaget förenligt med en demokratisk hållning, denna medias häxjakt med "kiss-och-bajs-förlöjligande" av person som denna "nyhet" är exempel på?

Enda orsaken till att man lägger sig på denna nivå torde vara desperationen i svårigheten att dölja att Bush är positiv till miljöarbete, bekämpande av fattigdom med mera, och naturligtvis även att jornalisten som publicerar inte har någon känsla för vad ett demokratiskt förhållningssätt innebär.

Jag har en känsla av att denna -- om min tankegång ovan stämmer -- uttryckta desperation kan vara ett förebud om en mornande Bush-hype, där Bush blir inne och populär ....samt vänstern helt vilset perlex, kanske?

Det kostar inget att hoppas. :-)

Comments

No responses to “SvD goes botten ur Michael Moore...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.