Förhandsinfo: Ringholm rökt! Friår bakom galler.

Se särskilt den sista meningen i följande citat från SVT:

Nu visar dokument som SR:s Ekoredaktion har, att tränaren blev erbjuden 50.000 kronor om året plus en bonus för varje poäng som spelades in. Endast 18.000 kronor av årslönen skulle redovisas som inkomstuppgift.

Tränaren accepterade avtalet och bekräftar för Ekoredaktionen att han har tagit emot en del av lönen svart.

Ringholm förnekar kännedom om avtalet och säger att någon måste ha gått bakom ryggen på styrelsen.

Naturligtvis var det bollkallarna som skrev avtalet, handhar kassan, reviderar den o s v, och styrelsen har inget ansvar för att så inte ska ske, eller... öh.... hur nu Ringholm och de 16 procent av Aftonbladets läsare som fortfarande tror att inget fusk har skett egentligen tänker...

En skandal i skandalen är snarast att Ringholm har överlevt så länge och att ännu inte alla är övertygade om att han kommer att få sitta i fängelse, som alla andra klubbordföranden i liknande situation får göra (bland många andra exempelvis Percy Nilson i Skåne; ett mål som inte var så tydligt som Ringholm blir, utan byggde på tolkningar där inte ens skatteexperter var eniga och skuldfrågan därför diskuterats.


Spontanfundering I:
Skulle denna bloggposts "förhandsinfo" -- fängelse för Bosse -- inte visa sig vara det, så vete sjutton om man inte ska lämna denna ...banan(s)tinkande "republik".

Spontanfundering II:
Vid Percy-domen jublade många sossar, och säkert även Ringholm. Nu har kanske banan-sosse-republikens inbyggda logik bitit tillbaka; vår regeringsplanschartrande "superminister" i svansen -- såsom det kanske värdes en banan-sosse-republik lika väl som synbarligen mera oskyldiga kungar i antika dramer... En modern tragedi -- något som själva socialdemokratin kanske är i dubbel bemärkelse? Maktkorruption och misslyckad politik.


Uppdatering: Ett blogginlägg (av Johan Linander) med åsikter om Percys fängelsesstraff i förhållande till straff för olika våldsbrott samt om socialdemokraternas prioritering av ekonomisk brottslighet.

Comments

4 Responses to “Förhandsinfo: Ringholm rökt! Friår bakom galler.”

Anonymous sa...
27 oktober 2005 20:02

"Alla djur är jämlika, men en del djur är mer jämlika än andra"

Vore det inte bättre att ge Ringholm och alla andra i Partiet immunitet, så de har formell rätt att bryta mot vilka lagar de vill?

De gör det ju ändå, och ingen av dem lär ändå bli straffad, inte så länge politiker sitter som nämndemän...

Magnus sa...
28 oktober 2005 00:34

En onödig defatistisk hållning.

Om nu ett skattebrott anses ha skett, vilket tycks vara fallet, så kommer vice statsminister Ringholm att sitta inför skranket i ett mål som bör ha sin prejudicerande like i något tidigare mål. Och där antar jag att fängelsestraff dömts ut.

Sedan har du fel, när du påstår att politiker är nämndemän. Det behöver de alls inte vara. Det är dock politiska partier som tillsätter personer de finner lämpliga, men det är nog inte så ofta som man skulle kunna tro som nämndemän är aktiva i politiken.

Vidare är det inte säkert att en majoritet av nämndemännen (3 stycken) i tingsrättsprövningen av Ringholm utsetts av vänsterblocket.

Så du är nog lite för pessimistisk beträffande rättvisa domar. (Och när Marjasin fick sitt lindriga straff - ett argument mot att politiker klarar sig - så var det även "borgerliga" nämndemän som aldrig varit politiker som ..."slätade över".)

Att domstolarna i Sverige dömer politiskt är inte heller något som anses bland experter på det svenska rättsväsendet. Många sosse-kommunalpolitiker har ju dömts även till fängelse. (I Motala och/eller Gävle t ex.)


Nej, det enda som skulle motivera det du iofs ironiskt efterlyser (okej, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt gravallvar :-I ) är okunskap och radikalitet -- något som tyvärr alldeles för ofta finns exempelvis hos stats- och myndighetshatande nyliberaler (medan vanliga liberaler oftast negligerar mänskliga relationer och sammanhang till förmån för vad de ser som högre principer värda att mer eller mindre programatiskt följa utan att ta hänsyn till "bromsande" invändningar; förändring är nämligen ledordet i liberalismen; t ex i Mattias Svenssons stycke FÖRÄNDRING SOM GRUNDPRINCIP i en debatt mot en konservativ här).

Det blev ett kryptiskt och långt svar med många parenteser, men bloggen är väl lite av det vildvuxna och för min del "den-galne-professorn-i-mig" kanske? :-)

Inget överraskande för de som läser mitt orerande kanske ;-)


En intelligent och ironisk kommentar från dig annars, som även verkar vara i linje med de flesta politiska kommentatorers defatism, och som jag hoppas har fel; om inte: som i onödan spelar en roll som defatistiskt självuppfyllande profeter och/eller onödig balsam för Göran.)

Magnus sa...
28 oktober 2005 01:09

Och jag som låtsades veta domen i Marjasin-målet. Åtalet ogillades.
(Min besvikelse över en lindrig villkorlig dom eller det ogillade åtalet som blev fallet var nog dock likvärdig vid det tillfället.)

Magnus sa...
28 oktober 2005 01:16

...och för er som eventuellt undrar: Sigvard Marjasin var en sosse och fackpamp som var landshövding i Örebro, där han på Örebro slott satt uppe på nätterna och klippte kvitton för representationskostnader. Varken mer eller mindre :-)

Ringholm känns nästan lite som en värdig arvtagare, men är väl i rättsak, till skillnad från Sigge, ett klarare (och inte lika spännande eller "exotiskt"?) fall.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.