Två fina fall i granskningsnämnden

SVT:s Aktuellt fälld (pdf) i granskningsnämnden för den propaganda HAX i våras beskrev här.

SVT:s nyhetsprogram tog straffet i kvällens sändning, där man läste upp att man varit partisk när man beskrivit Leijonborgs uttalande om att det inte är bra att vissa fuskar som "en attack" mot samtliga som nyttjar sjukförsäkringssystemet.

Straffet är alltså att läsa upp granskningsnämndens beslut, som i detta fall bland annat löd:
Beskrivningen av folkpartiledarens uttalande som en generell "attack" på förtidspensionärerna var mycket tillspetsad. Nämnden anser att det innebär en överträdelse av kravet på opartiskhet i SVT:s sändningstillstånd.

Aktuellt fälldes även för att en svårt trafikskadad kvinna exemplifierades som ett offer för Leijonborgs uttalande. Aktuellt läser upp att hon "inte tillhörde den kategori förtidspensionärer som Leijonborg avsåg". Man nämner dock inte att "den kategori förtidspensionärer" Leijonborg kritiserade var fuskande personer och av alla ansedda illegitima sjukbidragsmottagare. Men att begära att Aktuellt öppet ska avslöja sina vänstertrix i erkännanden utöver vad granskningsnämnden kräver kan ju inte förväntas...

Hela 29 anmälningar hade förresten inkommit på detta reportage (och då hade jag själv -- en ettrig "granskningsnämnd-pitbull" -- inte lyft ett finger denna gång ;-).


Det här var i alla fall trevligt!! Ser att även P1:s Gomorron Världen fällts (pdf) i ett reportage där man ensidigt fördömt all handel med vatten (i praktiken allt annat än socialistisk fördelning av vatten). Många personer uttalade sig mot vatten som handelsvara -- den syn som ju radikalvänstern i bland annat Attac företräder -- och det andra synsättet (här Segerfeldt/Norberg), som är framgångsrikt och aktuellt i politiska beslut, erbjöds inte ett uns av försvar.


Således ett par renhållningsinsatser i vänstermedielandet. Knappast genombrott eller ens ansatser till paradigmskiften, men i alla fall det någon sorts anständighet kräver och på det sätt som står till buds... Trevligt, ta mig f*n. Kanske ett svagt tryck från vänster mot mitten? En liiiten reva i molnen... Ett... nej förresten; slutorerat! ;-)

Comments

No responses to “Två fina fall i granskningsnämnden”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.