Bara lite sten -- men katastrof i högerregering

Kan någon revidera vad vänstertyckare sagt/skrivit om upploppen i Frankrike?

Har nu kikat i Dalademokraten, Folket och Aftonbladet.

Dalademokraten skriver att egentligen inte så mycket nytt har hänt i Frankrike.
Stenkastning, bilbränder, och bråk mellan polis och ungdomar är vardagsmat i Paris förorter, och situationen har förvärrats de senaste sju dagarna. Det är bra att locket på den kokande kastrullen flugit av, och gjort den sociala misären i Frankrike synlig.
Man skriver sen om det som gjort stenkastning och bilbränder naturligt, nämligen arbetslösheten som politikerna inte gjort något åt, och att Frankrike får betala sitt pris för det när skolor och köpcentrum bränns ned. Man avslutar artikeln med
Det finns också ... en risk att striden i regeringen blir viktigare än att lösa problemen i Paris förorter.
Det är en katastrof.

Ah! Vilken j-kla tur då, att en katastrof i alla fall kunnat skönjas av Dalademokraten efter 9 dagars kravaller i Frankrike. Den finns i meningsskiljaktigheter inom regeringen -- de man inbillar sig finns.

Folket har ännu ingen ledare om upploppen.

I Aftonbladet ser jag heller inget sen den 31 oktober. Olle Svenning har en krönika om Frankrike i dag, men undviker helt tydligt nogsamt att ens kommentera upploppen - detta i en beskrivning av spänningen mellan Algeriet och Frankrike och fotboll (han beskriver att Chirac flydde vid ett tillfälle men problematiserar inte händelsens innehåll samt missar helt en viktig cupfinal där Chirac tvingades tala till nationen inan avspark kunde ske). Sedan en övergång till "krisen för invandrar- och minoritetspolitiken. I Tony Blairs Storbritannien" (SIC!). Och sen ytterligare en sväng till baltstaternas usla val av politik (dessa som efter baltutlämning och Vaxholm borde vara mätta på självgod sk-t från svenska sossar) som beskrivs med den luddighet som bara den med ett lättsamt förhållande till sanning kan kosta på sig (exempelvis och vid sidan av det arroganta utmålandet av misär bara det att Svenning påstår att Carl Bildt var den som fick baltstaterna att välja låga skatter! :-). Inget om Frankrikes kravaller.

Ganska tyst. Eller?

Comments

No responses to “Bara lite sten -- men katastrof i högerregering”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.