en bloggnavelludd-skådning

Det här blir en alldeles opolitisk bloggpost. Detta trots att den kretsar kring en mening som snarast är vänstersossig. Så varför opolitisk? Jo, med såna däringa subjektiva vinklingar är det ju i stort sett enbart så, att de som redan instämmer i det subjektiva perspektivet blir starkare i tron -- Halleeeeluja! -- och övriga bara fnyser. Och om det är ett hjärnslött budskap så gör det ju därmed ingen direkt skada om man bjuder på dem. De som inte förstår de mest rudimentära saker inom politik, utan kanske ser politiken som en slagordslek, kan man ju inte avundas, men man kan ju i alla fall unna dem lite lycka -- Halleeeluja! -- och hoppas att dessa med allt sitt intelligensbefriade engagemang får förtroende att företräda sitt parti (i detta fall kanske sossarna).

Men först en introducerande bakgrund.

Jag går nästan varje dag in på statcounter. Där ser ofta varifrån besökare surfat sig fram till den gudabenådade fulständigt flefria blogg du just nu läser. Och föga överraskande är de vanligaste Magnus Orerar-träffarna på sökmotorerna google, altavisa m fl ordet "hårdporr" (det inlägg jag skrev om censur sitter tydligen folk och onanerar till... inte så lustigt... eller kanske... rätt åt dem? ;-).

En intressant andraplats intar dock ordet "slipsknut". I dag var det bland annat en handelsbanksanställd som inte fick tipset hur man knyter en slipsknut... (Min bloggpost rörde färgen på de borgerliga partiledarnas slipsar som de var osams om.)

Nu rusar väl, i och med orden slips och slipsknut ovan, än fler grabbar med uppvikt krage i panik till datorn och läser detta? Jäkla sökmotorer! Eller är det egentligen sökmotorernas fel? Ta t ex följande sökning



Inte så bra.

Google fattar inte alls innebörden i meningen utan kollar varje ord för sig utan inbördes ordning.

Vad innebär då det? Jo, att hur långa precisa meningar du än skriver i en sökmotor så kommer du alltid att hänvisas till ...Magnus Orerar. Ordningen på de ord du skriver tas endast hänsyn till om du skriver "dubbelfnuttar" före och efter en mening. En "dubbelfnutt" är tecknet före första och efter sista bokstaven i det här skrivna ordet "dubbelfnutt" och kallas även citationstecken. Det du skriver utan fnuttar först och sist kollas alltså utan ordning. Då jag skrivit i stort sett alla ord som finns de 11 månader jag hittills förpestat det globala betydelsefulla nätverk av servrar som Internet nu är, så är nog utsikterna till en mer relevant träff än sajten Magnus Orerar rätt små. Förresten kommer väl från och med nu en och annan nörd som vill läsa om servrar i lätt obskyra dator-magasin att råka dimpa ner här... På grund av orden ovan alltså.
BETYDELSEFULLA SERVRAR OCH NÄTVERK
-Jaaa! Magnus Orerar låter ju som den perfekta informationssajten!

Roliga sökmeningar dyker ofta upp, men dagens sökmening var nog den längsta hittills.
regeringen borde få mer makt så att den kan driva en mer konsekvent politik?
Halleeeluja!

Det som bryder mig är dock det avslutande frågetecknet. Förväntade sig surfaren inte bara förståelse för meningens betydelse, utan även att genom frågetecknet få svar av en vikt som möjligen ett äkta orakel skulle kunna leverera? (Borde regeringen få mera makt? Skriv ordföljden ovan i google följd av ett frågetecken och Magnus Orerar skall ge er svar? Njäe, riktigt så enkelt är det faktiskt/tyvärr inte.)

Bäste googlare: Jag föreslår dubbelfnuttar före och efter din mening ovan. Skulle du inte få någon träff då, så bryt upp meningen i mindre delar, t ex
REGERINGEN MAKT "KONSEKVENT POLITIK"
tills du får några träffar. Ord som OCH eller EN är ofta onödiga. Får du med exemplet ovan 10 sidor träffar eller mer kan du lägga till något relevant ord (t ex BORDE, eller kanske FEGA), och om du får för få träffar ta bort ord eller ta bort dubbelfnuttar så att inte ordningen mellan ord längre räknas. Lycka till! Men viktigast är förresten att rösta på ett borgerligt parti nästa höst -- gör man inte det spelar det ingen roll hur bra sökningen går!


Slutligen. De vanligaste träffarna totalt sett är dock säkert ni återkommande besökare. Kanske 20-40 unika träffar när man inte postat på några dagar och 50+ de dagar man skriver lite inlägg -- då bortåt 100 unika träffar och 150-200 nedladdningar. Nu antar jag att detta är pinsamt lite, men så ser jag ju ännu inga länkar till Magnus Orerar från Observer, Times Magazine etc... Den stackars kvalitetsomedvetna världen får skylla sig själv, mig hittar ändå alltid den vetgiriga googlande intelligentian. Sökmeningar i stil med
beviset varför Bush är helt ointelligent och en korkad president
som inte är så ovanliga understryker ju tillhörighet av just intelligentian. Inte sant, du googlare som nu hittat hit igen till denna, förmodligen, Internets verbala återvändsgränd?

Comments

One response to “en bloggnavelludd-skådning”

8 november 2005 kl. 19:56

Intressanta sökningar. Jag har noterat samma sak för min blogg men har ett arv från den period jag skrev på engelska. Och varje dag kommer det in i snitt 5 sökningar via Googles bildsök på orden "fish tongue parasite" eller någon variant av detsamma. Visste inte att fisktungeparasiter vår ett sådant hett ämne i världen att söka efter. Hmmm, men räknar man statistiskt på hur många människor som varje dag gör en sökning så är det kanske inte det...

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.