Media-kalejdoskop II/IV

Det har pliktskyldigast nämnts lite varstans i media.

Stationsvakt har tagit upp det (och lättat lite på trycket av emfas?).

Ja säger så här: Inte nog med att höga skatter sänkt vårt lands välståndsrating från 2:a till mellan 20:e och 40:e plats eller ett fläckvis vedervärdigt svenskt mentalt klimat av frånvaro av uppskattning för individuella prestationer (i allt större fläckar? "Tillsammans" blir ju allt finare på bekostnad av trycket från ett kafkaiskt andligt klimat där "själv" eller "ensam" är närmast kriminella egenskaper), så utarmas ibland vår kultur även lite mer explicit.

Vänner av en i medierna gnutta intellektuell ambition har de senaste dagarna tyst kunnat åsett en liten kulturskövling, en kortsiktigt tittarsiffer-boostande buddastatydemolering, kvalitetsvarumärkedskövlande mini-tsunami... i form av att Jeopardys Magnus Härenstam bytts ut mot Adam Alsing. (Dagens Media) (Härenstam fick för övrigt någon roll... som ett TV4-chefs-streetsmart avgångsvederlag?)

Nu blir det alltså "ungdomligare frågor" (så ska begrepp som överskrider Adam Alsings intellektuella förmåga filtreras bort; vad blir kvar?!?) och även ett lotteri införs i samarbete med Folkspel.

Tjofadderittan.

Funderar allvarligt på att kampanja för att Jeopardys höga klass bibehålls; jag vet att varumärket Jeopardy är noga med att de som sänder i olika länder sköter sig (Härenstams svenska Jeopardy har där haft mycket god kred!!!), så det är rimligen bara att organisera klagomål (exempelvis kan ni få uttrycka klagomål som kommentarer till denna blogpost till dess jag satt upp en sajt för detta syfte... återkommer möjligen i ämnet efter "Tjofadderittan" Alsings premiärprogram.)

Comments

No responses to “Media-kalejdoskop II/IV”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.