Klimatet varierar och orsakar terrorism +Neorecension

Reflektioner.

Klimathysterin som fortsätter...

HAX konstaterar att medierna dränker oss i teorier om att vi dränks. Det har iofs ändå blivit en aning varmare än för t ex ett halvsekel sen, men lika varmt har det visst varit förr, vilket en reds ut i den relativt färska boken "Unstoppable Global Warming -- Every 1500 Years." (Amazon) där författarna Dennis Avery och Fred Singer häpnadsväckande nog påstår att klimatet historiskt blivit både varmare och kallare med värmeperioder i en periodicitet av 1500 år. En positiv (eller, om ni vill, okritisk) recension på Washington Times. Argument från Singer själv på NY Sun.


...men uppmärksammas såsom hysteri

Magasinet Neo:s senaste nummer om klimatkatastrof som hype togs i dag upp på P1:s Obs (programmet kan tydligen höras från länken uppe till höger här; 08:30 startar recensionen). Jag slölyssnade knappt. Brukar inte "hjälpa". (Noterade iaf att SR satsar på en fräsch och munter talkshow -- 40 år efter att fenomenet uppfanns? -- där en röd socialist..., eh förlåt, journalist (Jesper Lindau) enligt programmets jingel ska behandla så varierande ämnen som det patriarkala samhället och monarkins ...avgrundsdjupa ondska, eller nåt i den stilen. Länk till det subjektiva programmet "efter eget [=Lindaus] perspektiv". Kan verkligen Public Service med sina objektivitetskrav ha en vänster-Rush Limbaugh?!?)


...trots att den orsakar terrorism

Undrars förresten om det är inne med interdisciplinär forskning... På FN-konferensen "Climate Change: the Global Security Impact" sades att klimatförändringar skapar terrorism (Reuters) Blogs Canada E-Group. Konflikter och terrorism. Rwanda och Sudan nämndes och tesen bygger på den iofs inte oävna tesen om konflikter vid bristande resurser.

Minns dock t ex Johan Norbergs analys av dels ett av de för 40 år sedan rikaste länderna i Afrika, Zambia, samt dess södra grannland Botswana. Det senare landet var fattigt som attan och bestod av öknar men öppnade för företag och handel och 10-dubblade sin BNP på rekordtid samt fick ett välstånd som nu spenderas på bland anant bromsmediciner. Zambia, som är ett bördigt land förstatligade utvinningen av sina rika naturtillgångar och rasade ekonomisk helt katastrofalt (samtidigt med enorma biståndsinsatser). ("När människan skapade världen", s 104 ff.)

På tal om resursbrist och vad sådan kommer sig av, alltså.

Tyvärr drar sig inte FN ens för att exploatera terroristledaren (och oljemiljardären) Osama bin Ladens användande av växthuseffekten i sin kritik av USA, exakt på de sätt som bin Laden själv exploaterar den. FN kan nog därmed ge terroristledaren mer kred än han själv hade hoppats på med sitt uttalande.

Förresten kan man ju även konstatera att det inte är fattiga som begår terrorattentat (se exvis Modin) samt, för den delen, att bin Laden inte är så fattig.


(Denna FN:s teori, att människans klimatpåverkan ökar terrorismen, hittad på Jihad Watch.)

-

PS. Neo igen: Lyssnade nu på Obs och vad recensenten (i sitt totala och osakliga avståndstagande ändå rätt underhållande) sa om Neos klimatnummer. Det skrevs av män men, säger hon, hennes kritik kanske kan avfärdas med att hon är vänsterfeminist. Sedan orerande om omslaget samt att numret ju inte var seriöst. I övrigt en redovisning av recensentens marxistiska världsbild och visioner på 50- och 60-talen avslutad med en bitsk kommentar om att vi enligt Neo kan maximera vår lycka i all oändlighet. Hm, recensionen sa nog vad klimatdebatten också till en inte så liten del handlar om. Ändå bra med den uppmärksamhet som Neo fick här!


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Klimatet varierar och orsakar terrorism +Neorecension”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.