Shariaförespråkare med skola i Järfälla

Järfälla
Noterar på Hans-Iwar Bratts blogg att han lämnat en anmälan till skolverket om en friskola med arabisk, islamisk profil där den f d rektorn och nuvarande ägaren, Kamal Moubadder, är aktiv förespråkare av islamisk lag, sharia. Se de två senaste posterna
kamal.jpg
Lite Kamal Moubadder-undervisning, ur boken 40 Frågor om Islam:
Kapitel 11: Vad är förbjudet (Haram)? [...] Otrogenhet i äktenskap, att utöva homosexualitet och annan otuktighet är förbjudet. Likaså att besöka barer och liknande ställen. Det är också förbjudet för kvinnan att visa sin kropp eller sitt hår (förutom ansiktet, händerna upp till handlederna och fötterna upp till anklarna) för "främmande" [...] I politiska sammanhang: Det är förbjudet att leda, eller följa ledare som styr samhället med lagar som inte överensstämmer med islamiska lagar. Man år inte stifta lagar som motsäger islamiska lagar. Man får inte rösta på en politisk kandidat vars problem inte överensstämmer med den islamiska läran. Man får inte avvika eller hålla sig borta från det heliga kriget (Jihad).
Klädsel-regler för kvinnor enligt ovan försvaras i ett eget längre kapitel.
Kapitel 10: Vad är det man måste göra (Al Wajib)? [...] 6. Man måste försvara den islamiska nationen om en fiende anfaller. 7. Man skall använda lagenliga medel för att - i nämnd ordning - stimulera, uppmuntra och om nödvändigt, tvinga andra att leva dygdigt. 8. Man skall använda lagenliga medel för att - i nämnd ordning - stimulera, uppmuntra och om nödvändigt, tvinga andra att avhålla sig från felaktiga och dåliga handlingar.
Kapitel 35: Förtrycker islam kvinnan när det gäller arvsrätten? (Kvinnan ärver hälften så mycket som mannen) Inför en kapplöpning på en rund bana ser man att varje löpare i starten står en bit bakom den andra. Det kan se orättvist ut eftersom vissa löpare står närmare mållinjen än de andra, men så är det inte. Om man tittar på löparbanan i ett vadare perspektiv ser man att alla har lika långt att springa. Löparna springer i en cirkel och den löpare som i starten står längst bak är också den som står längst fram i cirkeln. Det innebär att om alla stod på en linje i starten så skulle han ha en kortare sträcka att springa än de andra. Det är likadant när det gäller arvet i islam. Kvinnan ärver mindre och därför tror man att hon får mindre. Ser man det hela i ett vidare perspektiv så ser man att hon i nittotal får lika mycket eller mer än hennes bror.
Kapitel 38: Hur är det med dödsdom mot en otrogen make/maka? Otrogenhet anses utgöra ett större hot mot den sociala tryggheten och individens frid än t.ex. rån. Och så länge straffen ses som ett medel att förebygga är det naturligt att ha lagar som straffar den otrogne hårdare än tjuven. Nu ska man inte tro att alla otrogna i dagens samhälle kommer att dömas till döden så snart islam tillämpas. Nej, man kan faktiskt räkna med att ingen, eller ytterst få män och kvinnor, kommer att vara otrogna när samhället antar denna restriktiva lag. Detta gäller när islams lagar tillämpas tillsammans med andra islamiska förhållanden som skapar ett samhälle baserat på disciplin och kyskhet. Även i detta sammanhang är de som dödas av en svartsjuk man, hustru, älskarinna eller pojkvän i vilket "värdsligt" samhälle som helst, anmärkningsvärt fler än de otrogna som avrättas på grund av tillämpning av islamisk lag.
Samtidigt med att dödsdomar mot otrogenhet här proklameras anges i ett annat kapitel det motsägelsefulla att både polygami och otrogenhet är okej. Detta eftersom det tillhör den mänskliga naturen och ändå inte går att hindra. Tja, det gäller väl män... Uppdatering: Nu har DN tagit upp Hans-Iwars anmälan Och Kamals texter. (Märkligt framgångsrike super-tokvänsterbloggaren Jinge anser i inlägget Skolverket och sanningen att Kamals text är sann, vilket polariseras mot skolverkets anmälan.) Storbritannien Fick just se (här) att brittiska regeringen gett ut förhållningsregler för hur muslimska elever ska behandlas. I dokumentet Guidance for schools with Muslim Pupils (PDF-dokument), intas ett mycket mjukt förhållningssätt. Där finns även förklaringar på islamiska begepp, såsom vad islamisk lag, sharia, innebär. Alla vaga rekommendationer ger intrycket av att man anammar ganska mycket av islam/sharia. Men trots rekommendationer som att manliga lärare bör undervisa pojkar och kvinnliga lärare flickor och annat tveksamt noterar jag att Sverige är mer islamiserat beträffande heltäckande slöja, niqab, som enligt detta dokument inte ska tillåtas. Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

6 Responses to “Shariaförespråkare med skola i Järfälla”

Magnus sa...
10 juli 2007 06:13

Oops... Råkade först skriva polisanmälan i denna post. Beror möjligen på att jag när detta bloggades läste en uppgift på Daily Mail om att (översatt) "upp till åtta av polisens officerare och civila personal misstänks vara länkad till extremistgrupper, al Qaida inkluderade" (anställningar ska ha varit var kopplade till ett ingtegrationsprojekt). Om detta skrev Mellanie Phillis.

Robsten sa...
10 juli 2007 07:00

Fördjävligt Magnus, det håller på att gå åt helvete. Så hur skall vi ställa oss när 40.000 nya irakier, där kanske 35.000 är muslimer knackar på vår dörr?

Magnus sa...
10 juli 2007 08:24

Ett "jättesvar" igen, Robban... :P

Apropå det nu rättade slarvfelet om att skolan skulle ha polisanmälts; det hade kanske nästan varit rätt med tanke på VD:n för skolan, Kamal Moubadder, åsikt om dödsstraff för otrogenhet?! När han skriver "man kan faktiskt räkna med att ingen, eller ytterst få män och kvinnor, kommer att vara otrogna när samhället antar denna restriktiva lag" så tror jag honom iofs. DN har i dag en artikel om just detta straff i Iran, där - faktiskt - både man och kvinna stenas... (Blir feministerna glada nu??? :-/ )

-

40000 irakier? På flera år då? (Var finns info om andel muslimer?)

Det skulle möjligen ha kunnat bli bortåt 40000 från muslimska delar av Asien/Afrika i år (förra året var den nettoinvandringen cirka 30000), om man nu inte beslutat att inte ge asyl till merparten av de cirka 10000 irakier som kommit hit redan i år. (Thor-Alf bloggade föresten just statistik för i år!)

Men problemet är demografin för inte minst den muslimska invandrargruppen i Sverige, vilken innebär en demografisk förändring som med stor invandring skulle bli (långt mer) explosiv.

Så beslutet migrationsverket tog är iofs klokt, men den typ av drastiskt myndighetsbeslut som här togs tycker jag i sig ställer vissa frågor; togs ungefär som att de känt att måttet var rågat. Varför tillämpades annars en annan praxis under så lång tid innan, och hur kunde den bara ändras över en natt? Det hade varit bättre om frågan diskuterats politiskt och att politikerna tagit beslut. Nu känns inte migrationspolitiken särskilt demokratisk, men frågan har ju iofs inte heller kunnat diskuteras (rationellt) i demokratiska fora, så demokratiunderskottet är väl dessvärre på flera plan och så massivt att tiden för en restaurering av det nog hade blivit en alltför lång väntan.

Men trots detta beslut sitter ju fortfarande Billström som migrationsminister. I en debatt med vänsterdebattören Per Wirtén som jag såg för en tid sen framstår han nog som den av dessa två som är mest positiv till all invandring.

Här är det intressanta läskiga Axess-programmet " Dokumentär utifrån - Invandringen till Sverige och EU". (Programledaren är väl den ende som yppar en problematiserande frågeställning, vilken dock faller platt hos Billström och Wirtén.)

-

Vidare:

Något som jag dock tror är oerhört allvarligt för Europa är om Bush lämnar Irak. det är förstås allvarligt även för irakierna (och kanske i synnerhet de kristna där), men det ökar risken att islamofascisterna av Ahmadinejads kaliber tar över i arabvärlden!!! Redan har man ju sett att det är en myt att inte sunni- och shia-extremister inte kan samarbeta; de har bildat allianser (vilket jag nämnt tidigare i bloggen, här).

Beträffande denna risk för Europa tycker jag att den senare delen av intervjun med Bat Ye'or, som jag bloggade om i förrgår (klicka där på länken till "Atlas intervju-bloggpost" för transkript!

(Jag fick förresten den stora äran att skriva en del av det transkriptet -- en jobbigt sömnlös natt och för en spottstyver. :-] )

-

Förresten verkar det bli krig i Libanon under den senare delen av denna månad. Ian har skeppat vapen och soldater till Syrien och man har redan avancerat några kilometer in i Libanon. Skrivs väl INGET OM DETTA I VÅRA MEDIER(!), men kunde läsas för 10 dagar sen (skryt-skryt-skryyyyyt!) på min blogg, samt hos den riktige och journalisten och bloggaren Michael J Totten, som jag iofs läste och refererade... ;-)

Magnus sa...
10 juli 2007 08:28

Oops igen, Totten refererade jag inte beträffande Libanon, men senaste dagarna skriver han om vad som händer där (han har även rätt många länkar till libanesiska bloggare).

Robsten sa...
10 juli 2007 10:14

har länkat dig;-)

Charlotte Riessen sa...
12 juli 2007 06:01

Nu har jag också skrivit om detta på min blogg, många bäckar små!
Dock har jag nog en annan vinkling på det där med invandringen...
http://charlotteriessen.wordpress.com/

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.