Melanie Phillips om Obamas Mellanösternpolitik

En av Melanie Phillips senaste mot Obama-administrationen rätt skoninglösa texter översatt nedan (Google med lite korrigering). Rätt skrämmande omständigheter tas upp. T ex att Obama, utöver att han tycks acceptera iranska kärnvapen, sägs gå så långt att han bett Israel att avveckla sina kärnvapen.

(En miss i texten tycks "miljarder araber" vara. De är väl under en halv miljard.)


Melanie Phillips:

Obama förbereder att kasta Israel under en buss

Som förutspåtts här flera gånger -- Obama försöker kasta Israel under islamist-bussen, och han får amerikanska judar att göra det smutsiga jobbet åt honom. Vita husets stabschef Rahm Emanuel sa enligt uppgift åt den israeliska lobbygruppen AIPAC på söndagen att ansträngningar att stoppa Iran hänger på fredssamtalen med palestinierna. General James Jones, nationell säkerhetsrådgivare till Obama, uppges för en vecka sedan ha sagt till en europeisk utrikesminister att till skillnad från Bush-administrationen kommer Obama att vara "kraftfull" mot Israel. Ha'aretz rapporterar:
Jones citeras i telegram sägandes att USA, Europeiska unionen och moderata arabiska stater måste omdefiniera "en tillfredsställande slutlig lösning". USA:s nationella säkerhetsrådgivare nämnde inte Israel som part i dessa samråd.

Självklart inte. Om du ska kasta ett land under bussen bjuder du inte in det för att diskutera formerna för dess förstörelse tillsammans med de lönnmördare som samordnar brottet. Som jag sa för flera månader sedan var utnämningen av Jones och utvidgandet av posten som nationell säkerhetsrådgivare på bekostnad av utrikesministerposten båda del i strategin att centralisera makt i händerna på dem som vill skada Israel.

Igår vred vicepresident Joe Biden och senatens ordförande för utrikesutskottet John Kerry åt tumskruvarna hårdare, förklarande för Israel att de ska sluta bygga fler bosättningar, avveckla befintliga utposter och ge palestinierna rörelsefrihet.

Detta är inte bara ont utan synnerligen dumt. Tanken att en palestinsk stat kommer att hjälpa till att bygga en koalition mot Iran är demonstrativt absurd. Arabländerna är dessutom själva oroliga för Iran. De vill att det ska bli angripet och dess kärnkraftsprogram stoppat. De är oerhört rädda för att Obama administration ska ha beslutat att det kan leva med ett nukleärt Iran.

Idén att ifall en palestinsk stat kommer till stånd det blir lättare att hantera Iran är motsatsen till hur det är: En palestinsk stat kommer att vara Iran i den meningen att den kommer att styras av Hamas som proxy för den islamiska republiken. Tanken att en palestinsk stat inte kommer att kompromissa med Israels säkerhet är skrattretande.

Det är naturligtvis, efter några som helst vettiga mått, rätt fantastiskt att USA agerar som om det är Israel som bromsar fredsuppgörelsen då Israel har gjort eftergift på eftergift -- lämnandes Sinai, lämnandes Gaza, erbjudande alla arabiska territorier i utbyte mot fred 1967, på samma sätt erbjudande mer än 90 procent av dem 2000, samma erbjudande till Mahmoud Abbas det senaste året -- bara för att som svar angripas av en palestinsk terroristentitet, uppbackad i sin pågående aggression -- låt oss inte glömma det -- av länderna i organisationen Islamiska Konferensen, som inte gjort några eftergifter alls och inte pressats att göra det.

Det är inte angriparen här, utan den som utsatts för övergrepp som USA nu väljer att klå upp. I en förnuftig värld skulle man kunna tro att amerikaner skulle lägga pressen på palestinierna att avsäga sig sina folkmordsambitioner mot Israel, att upphöra med undervisning och utbildning av barnen att hata och döda judar, att ansluta sig till de huvudsakliga kraven i färdplanen om att de måste avveckla våldsinfrastruktur som ett första steg i fredsprocessen; man kan faktiskt tro att de ser Mahmoud Abbas upprepade uttalanden om att palestinierna aldrig kommer att acceptera Israel som en judisk stat som det största hindret för fred.

Men nej. De upprepade medgivandena att USA aldrig kommer aldrig äventyra Israels säkerhet är magstarka när Obama faktiskt beskyller Israel för de åtgärder de vidtagit för att skydda sin säkerhet -- bosättningarna var alltid först och främst en säkerhetsåtgärd och reserestriktionerna är enbart till för att förhindra att fler israeler mördas -- och försöker tvinga dem att överge dem. I dag kom ytterligare nyheter om att Obama även kommer att söka tvinga Israel att ge upp sina kärnvapen -- som de bara har som en sista nödförsäkring mot försök att förinta dem, vilket ännu miljarder araber utlovar.

Naturligtvis bryr sig inte Obama om att Hamas skulle styra en palestinsk stat. Självklart bryr han sig inte om att Israel inte skulle kunna försvara sig mot en sådan terroriststat. Detta eftersom han i bästa fall betraktar Israel som helt utbytbar och i värsta fall som ett öppet sår på världspolitikens kropp vilket måste tvättas helt och hållet rent (se denna dystra bedömning av Sultan Knish). Hans administration går på en helt felaktig analys att en palestinsk stat är lösningen på Mellanösterns dödläge och vägen till fred i regionen. Hur den staten skulle se ut eller vad den skulle göra är något som för Obama-administrationen i bästa fall är stängt för deras kollektiva minne och i värsta fall gör den till potentiell cynisk medbrottsling till det samvetslösa. Så Israel kommer att tvingas bort från Västbanken. Långt ifrån ett byggande av en koalition mot Iran arbetar således Obama för Iran.

Inget av detta bör dock komma som någon överraskning för den som ägnat någon uppmärksamhet åt Obamas bakgrund, kopplingar samt vänner innan han blev president, samt till den rad av Israel-bashare, blidkare och judehatare han utsett i sin administration, med några få nyttiga idioter inkastade för att kunna förneka det.

Nästan åttio procent av de amerikanska judarna röstade för Obama trots det uppenbara och närvarande hot han utgjorde för Israel. De gjorde det eftersom deras liberala självbild var och är viktigare för dem än den judiska stat vars existens och säkerhet inte får äventyra deras förhållande till den amerikanska eliten.

Men med vanliga amerikaner är det annorlunda. De värderar verkligen och stöder Israel. De förstår verkligen att om Israel kastas under bussen står västerlandet på tur. Och det är till dem som Israels premiärminister Netanyahu nu måste vädja, över huvudet på politikerna, medierna , USA:s judar och alla andra. Han måste för det amerikanska folket tala om den fruktansvärda sanningen, att USA nu styrs av en man som är inriktad på att offra Israel för en hänsynslös och amoralisk politisk strategi som kommer att sätta USA och resten av den fria världen i fara.

Detta artar sig till att bli den största krisen i relationerna mellan Israel och USA sedan grundandet av Israel för sex decennier sedan. De som hatar Israel och judarna kommer att glädja sig. Detta är trots allt just vad de hoppats att Obama skulle göra. För varje anständig person som bestört tittar på, det är här vården av västs moraliska sjukdom når sin kritiska punkt.

(HT: Jihad Watch)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Relaterade Twingly-tillbakalänkar: SvD; SvD; SvD; SvD; DN; DN; DN; Sydsvenskan; Dagen
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Comments

No responses to “Melanie Phillips om Obamas Mellanösternpolitik”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.