Pågående liten invandringsdebatt...

För er som råkar läsa min rätt inaktiva blogg kan jag nämna att jag diskuterar invandringspolitik på Örebro-moderaten Kent Perssons blogg.

(Kent menar märkligt nog att M inte ska tillåta SD bli vågmästare; vågmästare innebär ju mandatfördelning och block med olika politik. Tänker M valfuska? :-) )

Jag är inte särskilt pro-SD på grund av att jag inte delar värderingar som förekommer där, men är tydligt kritisk mot övriga partiers dogmatiskt tystande taktik och/eller snäva synsätt och naivitet rörande invandringspolitiken.

Comments

5 Responses to “Pågående liten invandringsdebatt...”

feminix sa...
2 september 2009 13:55

Förlåt en nyfiken fråga, vilka värderingar finner du i partiprogrammet som du inte kan dela?

Magnus sa...
9 september 2009 07:38

Jag har bara läst principprogrammet och i definitionen av nationalism anges en idé om etnisk homogenitet där sådan påstås ge fred samt att ett idealtillstånd är att ingen migration över nationsgränser sker.

Dels är det både korkat och orimligt att fred skulle uppstå om inget utbyte av människor mellan nationer skedde, och dels är inte etnicitet tillräckligt tydligt definierat som endast kulturell skillnad (även kulturer kan inte ses som helt homogena, men där finns i alla fall en grund för reglerad migration) och därmed finner jag att .

Det sammantagna intrycket jag får är att högerextrema nära nationalsocialism mycket väl kan anamma programmet. Vid sidan av nämnda brister är det uppenbart att tydligare definitioner behövs för att inte programmet ska tillfredsställa rasister.

--
Men eftersom SD är ett parti som 1994-1995 någonting… hade en majoritet som ansåg att nazism inte var fel (en opinionsundersökning beskriven i boken "Sverigedemokraterna från insidan"), så är jag inte förvånad.

Därmed inte sagt att jag tror att alla enskilda Sverigedemokrater är barn av tidiga SD. Sven-Olof Sällström, Sten Andersson, några Sverigedemokrater i Örebro samt säkert många Sverigedemokrater på andra håll i kommuner är säkert inte det minsta rasistiska, men jag kan iofs anse att de slarvat med analys av program och SD som parti.

De som är nazianstrukna vet jag inte heller om det alltid måste innebära problem i sakpolitik, men det innebär definitivt värderingar som jag inte kan acceptera och därför kan jag inte lägga min röst på sådana politiker.

Jag tänker nu ta upp några mer konkreta tveksamheter som jag sett, och kan påpeka att jag tror att SD måste ha (minst) ett reningsbad till och att det måste ske rakt igenom SD:s ledning för att SD ska bli bra. Men det kommer ju inte att ske och därför tror jag att en uppgörelse med de med minsta rasism eller nazianstrukenhet där SD:are som befriar sig från det tar ett annat namn än Sverigedemokraterna (Svensk Demokrati?) kanske skulle kunna vara en väg?

En annan tveksamhet är att SD Television på Youtube haft Youtubevänner som är nationalsocialister och har reklamvideos för nationalsocialismen (bl a kontot NordicCrossle).

Vidare skrev Mattias Karlsson på sin blogg i SD-Kuriren efter reportaget av Sveriges Radio, att uttalandet om 2000 olika slags parasiter i afrikanska invandrares kroppar var sakligt sett korrekt -- detta trots att han vet att så inte är fallet (togs med referens upp som kommentar i samma inlägg). Mattias påstod med tanke på nazistmusiken på SDU-resan att det på SDU:s diskussionsajt bara fanns enstaka procent högerradikal musik och ingen nazistisk sådan. Han sa sig gått igenom 200 poster, men jag surfade dit och hittade direkt att Furdung och rent nazistiska band utgjorde säg säkert 5 procent av musiken och annan högerextrem var en mycket stor del.

(Jag har skärmdumpar på allt jag skriver här.)

Bl a genom dessa lögner Mattias har om frågan om rasism samt nationalsocialism har jag inget som helst förtroende för SD. Kan nämna att SD Televisions ansvarige i otaliga sammanhang har uttryckt att SD ska ge igen mot media när man fått makten, inte kunnat acceptera att andra refuserat hans kommentarer i media men själv på sin blogg refuserat minsta analys som inte är helt pro-SD samt gett sig på kritiker med en uppsjö invektiv.

Han har även i en kommentar på en blogg i SD-Kuriren skrivit att TV4 följande av sina regler om reklam inför EU-valet, där inte SD uppfyllde dessa, istället berodde på att Jan Scheerman är jude.

Trots allt detta har SD Televisions ansvarige lyckats bra att ta sig upp i SD:s hierarki (tror han fått något viktigt styrelseuppdrag) och de inom SD:s ledning som jag frågat hur detta kan ske har sagt att de inte förstår min fråga.

Det här är fakta.

För övrigt anser jag även att din blogg är tveksam, Feminix. Jag gillar inga SD-bloggar som har länkar till t ex bloggen Anti-ism, vilket f ö många SD-bloggar har.

Är du nöjd med mitt svar?

Magnus sa...
9 september 2009 08:20

Ursäkta förresten att jag antydde att du länkar Anti-ism. Du har en länkstruktur med olika extrema sajter under rubriker som förklarar att de är extrema, och bortsett från att jag inte gillar Blågula frågor (många inlägg där kan verka okej, men han som driver sajten har bl a engagerat gjort reklam för förintelseförnekare) kanske det ser rätt bra ut.

-

Andra förtydliganden:

Med högerextrem musik avsåg jag allt från Ultima Thule till bl a mer rasistisk (dvs korkad ilsken) och patriotisk men som inte är nazistisk.

-
Jag ingen önskan om uppgörelse med högerradikala inom SD den dag ett borgerligt parti antar en invandringspolitik grundad på verkligheten snarare än de ideal som bestäms av den diskurs man idag inte ens kan diskutera.

Mer tankar om detta:

Eftersom en verklighetsförankrad diskussion om invandring idag blockeras av en diskurs vore ett sådant steg av ett parti en vågad nästan revolutionär handling, men jag tror att en väl planerad sådan där man trycker på realism och humanism skulle kunna vara framgångsrik.

Det kräver att ett parti vågar utmana vissa delar i sina partier. FP socialliberaler, KD kristna som tror allt gott om alla. Moderaterna spelar ängligt vänstermjukisar. Centerpartiet har fått en libertarian falang (någon har kastat ordet nazist på mig).

Kristdemokraterna skulle jag gärna se ta steget och anamma rationell invandringspolitik, där det skulle kräva mycket smarthet samt god kommunikation från partiledning. Moderaterna är nog det parti som utifrån dess medlemmar har bäst möjlighet (i en TV-debatt svarade väl Reinfeldt på en fråga av Ohly med att implicit nämna invandrares bidrag som en börda).

Magnus sa...
9 september 2009 08:27

Feminix. Jag får nog ta tillbaka min ursäkt om din sajt. Ser att du under rubriken familjen länkar Nordisk.nu, och du kan ju inte vara omedveten om att deras debattforum är full av nazister som diskuterar nazism och aktiviteter för den. Det syns ju t o m, direkt på nordisk.nu: s hemsida, på deras avatarer med nazistiska ledare i militäruniform.

Min blogg har du under en snarlik rubrik.

Vet inte om du är helt totalt naiv... Nej, så naiv har jag svårt att föreställa mig att någon är.

feminix sa...
9 september 2009 18:08

Hej, Magnus! Jag är tacksam för ditt påpekande om Nordisk.nu.

Din blogg ligger sedan länge under "Många kloka tankar" tillsammans med Blågula frågor. (Milld hyser jag den största respekt för.)

I min iver att samla länkar kan misstag uppstå - jag vill inte ha med rasister eller nazister.

Var vi sätter gränsen för "extrema" är nog olika. Vissa kallar mig extrem och rasist bara för att jag antyder att det finns något svenskt som är värt att bevara.

Att vilja bevara sitt lands särskilda kultur är tydligen hemskt. Att förneka den svenska kulturen är däremot politiskt korrekt.

Det är omöjligt att älska alla människor. Den som säger sig göra det älskar ingen.(Man kan ju inte samtidigt älska sitt barn och barnets mördare. Lika lite kan man älska demokratin och de som hotar demokratin.)

En och annan muslim har önskat livet ur mig för att jag kritiserar islam. Många islamkritiker tvingas leva under dödshot. Några har blivit mördade.

Jag menar att Sverige kan inte ta emot hela världens arbetslösa och fattiga. Inget land med generella bidrag till alla klarar det. Jag vill begränsa invandringen till kvotflyktingar. Jag vill inte att Sverige blir muslimskt. Gör det mig extrem i dina ögon?

Och vad är det med Antiism som är så förfärligt?

En fråga: Vilka anser du utgör hotet mot vår frihet och demokrati: islamisterna eller Sverigedemokraterna?
En till: Vem är värst Bin Laden eller Wilders?

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.