Ett tydligt men skrämmande svar

Ur Michael J Tottens Commentary Magazine-artikel A Most Disturbing Moment of Clarity översatte jag den del Totten bloggat:

En David Horowitz-föreläsning tidigare denna månad vid University of California, San Diego, följdes av ett av de mest skrämmande samtal som jag hört på länge.

En delvis artig men ändå kyligt fientlig student i publiken presenterade sig under frågestunden som Jumanah Imad Albahri från den muslimska Studentföreningen, och hon vägrade att fördöma såväl Hamas som Hizbollah när Horowitz bad henne att klargöra sin ståndpunkt. Han har mött många studenter som henne och är erfaren i konsten att få dem att tala ut, så han ställde henne rakt på sak en fråga som var svår att slingra sig ur.

"Jag är en jude", sa han. "Hizbollahs ledare har sagt att han hoppas att vi samlas i Israel så att han slipper att jaga oss över hela jorden. Är du för eller emot det?"

"För det", svarade hon.


När videon på detta meningsutbyte publicerades skyndade en av studentens lärare till hennes försvar.

"Den här tjejen är faktiskt min student", skrev A. Casavantes i en kommentar på Horowitz NewsReal Blog. "Jag känner henne som en intelligent, moralisk ung kvinna som tror på fred. Jag stöder inte någon organisation som förespråkar våld mot någon specifik grupp och inte heller tror jag att min student skulle göra det. Som en fredsälskande katolsk lärare är jag ledsen att denna talare -- äldre än henne -- manipulerade samtalet på detta sätt för att få henne att se ut som någon hon inte är, utifrån en egoistisk önskan att bevisa sin tes, snarare än att föra en konstruktiv dialog."

Läs resten i Commentary Magazine.

-
Låt mig förresten även nämna Michael J Tottens i tisdags publicerade längre intervju med Paul Berman.

Andra bloggar om: , , , ,

Comments

One response to “Ett tydligt men skrämmande svar”

robban sa...
14 maj 2010 13:14

var ju en korkboll till lärare som tror att hon blev manipulerad av en rak fråga utan jag tippar på att hon gav ett uppriktig svar på frågan.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.