USA in i vindkrafts-träsket...

IER lägger ut Youtube-klipp när någon i deras stab deltar i media. Här om det havsbaserade projektet Cape Wind i Massachusetts.

youtube


Beträffande programledarens fråga om energiåtgång vid produktion av vindkraftverk, som innehåller en hel del stål, brukar vindkraftlobbyister ange något eller ett par års drift, men andra anger väl upp till minst halva kraftverkets livstid. För off-shore krävs mer material och energi. Danmark avstår pga höga underhållskostnader havsvindkraft. Danmark har senaste år knappt expenderat vindkraften, som kritiseras av de som tidigare förordade den.

Nedan en video om dansk vindkraft och vad forskning visat. T ex att det mesta av deras vind-el skänks bort (exporteras till dumpat pris). Kan inte undvikas. Trots att dansk vindel-produktion motsvarar över 20 procent av landets el-konsumtion är andelen konsumerad vind-el mindre än 10 procent.

youtubeObama-administrationen säger att forskning om Danmark saknar relevans för USA. (De tycks tro på en s k supergrid och Obamas energiminister, som bl a är nobelpristagare i fysik, tror religiöst på vindkraft, till den grad att han välsignat en konstruktion som ska upphäva fysikens lagar.) Skillnader för USA är dock snarast till deras nackdel. Andra delstater än de nordliga kan t ex inte ens exportera (dumpa med förlust) överskotts-elen (den mesta produktionen) till grannar med vattenkraft.

Samma ignorans tycks Obama ha om forskning som visar att Spaniens projekt med storskalig alternativ energi misslyckats och förstör ekonomin. Då Obama säger att Danmark och Spanien är föredömen kan han kanske inte erkänna sin nakenhet. Men även svenska politiker förnekar dessa sanningar.


Relaterat i Twingly-media: NyT, TV 2, MA, DN, Barometern Barometern(2), SvD, TA, SDS, KB
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

No responses to “USA in i vindkrafts-träsket...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.