Narcissism -- billig kritik av hyfsat men lite solkigt SD

Fick för mig att under rubriken Narcissism nämna mina kommentarer lite varstans.

Här en på en Expressenledare av Gunnar Wetterberg. Han påstår att SD i sitt program har protektionistisk handelspolitik. En lite krystad slutsats?

"Just meningen "Frihandeln måste även ta betydande hänsyn till miljöaspekter, exempelvis genom avgiftsbeläggning på onödiga och miljöskadliga transporter", låter som ett mycket försiktigt "MP light", där vi noterar att Marteus och andra av Expressens politiska skribenter ofta hyllat "MP hardcore". Konsekvens?

Det mest komprometterande i SD:s program är kanske vänsterpartiaktiga delar i utrikespolitik där anti-USA- och anti-NATO-utfall dock avvisas av SD:s utrikespolitiska arbetsgrupp. Jimmie har lämnat en slags walk over på detaljer i utrikespolitik. Ungt parti som är fullvuxet inom några år."

Vill tillägga att jag anser att kritiker av SD verkat ointresserade av att kritisera det allvarligaste. T ex att en person som 2009 var aktiv i rasistiska nätverket Third Way blivit SD:s andreman i Göteborg och där bl a gjort reklam för nationalsocialistiske ideologen Armin Mohler (här och mer i lokal SD-bulletin). Har även sett en del som kan implicera en identitär position (grund för rasuppdelning).

Att kritisera detta innebär nog ett renhållningsarbete som i förlängningen gynnar SD. Jag respekterar de som seriöst granskat SD och extremhögern, där jag anser att Expo gjort mycket bra! Kanske ett otacksamt jobb med tanke på att bästa kritiken minskar SD:s extremism och förbättrar dem?

Tyvärr har Expo på senare år gjort delvis sämre ifrån sig då man deltagit i stämplande av kritik mot gränslöst generös invandring som rasism. En billig "kritik" där ståndpunkter avvikande från en extrem position demoniseras. Det sämsta i Poohls och Ekmans delvis mycket intressanta Ut ur skuggan är sådant som att Folkpartiets språkkrav ses som del av högerextremistiska stämningar. Författarnas krav på s a s "renrasig åsikt", där även seriös islamkritik är islamofobi, anser jag är odemokratisk och gynnar högerextremism om rasistiska ideologier missas.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Comments

7 Responses to “Narcissism -- billig kritik av hyfsat men lite solkigt SD”

Anonym sa...
16 augusti 2010 21:55

Problemet är jo helt enkelt att om det ganska etablissemang, media, politiker och kultureliten lyckas hålla SD ute, vill Sverige få se verkligt hardcore högerpartier och med tanke på det vokabulär man har använt mot SD, vad har man kvar i arsenalen i den kampen?

Peter sa...
17 augusti 2010 02:19

Expo suger verkligen! Om SD får 7% av rösterna i årets val, då bör man inte idiotförklara väljarna eller SD - så många röster är ju ett bevis att denna blogg och Expo bör revidera och analysera sig själva med vad de håller på med.
Basta!

Nisse sa...
17 augusti 2010 11:23

Jag tycker också att SDs ledning har en för slapp hållning till vissa figurer med tvivelaktig bakgrund. Visst kan man ångra sig och byta åsikt men partiledningen borde inse att dessa personer är en belastning oavsett vilket.

JohannaV sa...
17 augusti 2010 15:59

Saklig kritik kan bara gynna SD (och debatten i Sverige).

Expo däremot saknar proportioner. De använder skattebetalarnas pengar till att mestadels kritisera ett enda parti, läs SD, och det på ett sätt som kan underminera saklig och rättvis kritik och granskning.

Expo, som samarbetar med AFA, som blundar för vänsterextremism, som hänger ut sakliga lågmälda islamkritiker (ex. Jonatan Mattsson) som islamofober och jämför dem med riktiga rasister, banar tyvärr därmed vägen för ND och värre grupperingar. Men det inser de inte.

PS. Det är fullt möjligt att kritisera SD och samtidigt lägga sin röst på partiet. Utan SD i riksdagen - fortsatt tystnad i Sverige.

JohannaV sa...
17 augusti 2010 16:32

Off topic.

Judiska Centralrådet har förgäves bett regeringen om 3 milj. kr. för att öka säkerheten vid församl. i Sthlm, Gbg och Malmö. Judarna måste betala för sin egen säkerhet. På ett vis kan man säga att de betalar för extremvänsterns och islamisternas yttrandefrihet eftersom extra polisinsatser vid judiska församlingar behövs när dessa grupper demonstrerar.

3 miljoner är bullshit för staten. Kan man inte ta en bråkdel av det som går till Expo, integrationsprojekt, antirasismdagar etc etc?

magnus sa...
19 augusti 2010 11:34

Beklagar tystnaden. Ska svara senare!

Tills vidare en tweet för 20 minuter sen som kanske säger något om Poohls förhållande till ett demokratiskt lite tveksamt parti?

http://twitter.com/Poohl/status/21563102891

"favvosajt: Val.se. Visste ni att Vänsterpartiet bara behövde 185 röster i kommunvalet i Svalöv 2006 för att få ett mandat"

...

Anna11 sa...
25 augusti 2010 19:19

DET ÄR LÄTT ATT BLI LITE NARCISSISTISK OM MAN MISSBRUKAR BENSODIAZEPINER. GLÖM INTE DET.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.