Sarrazin: “Tyskland avskaffar sig självt”

Om den tyske politikern Thilo Sarrazin bloggar idag Snaphanen:

Den tidigare finanssenatorn i Berlin, Thilo Sarrazin får från högerflygeln stort bifall för sin nya bok, men SPD:s ledare Michael Müller kritiserar boken "Deutschland schafft sich ab: Wie wir unser Land aufs Spiel setzen". Partikamrater kräver att han lämnar det socialdemokratiska partiet (SPD).

Bland Berlins socialdemokraterna ökar trycket på den tidigare senatorn Thilo Sarrazin på att han ska överge sina röda partibok.

"Hans åsikter har absolut ingenting att göra med politik, socialdemokratisk integrationspolitik eller demokratisk politik överhuvudtaget, säger SPD:s ledare Michael Müller till Tagesspiegel. "Ren provokation driver honom att komma med alltmer tveksamma och människoföraktande uttalanden." Orsaken till kritiken är Sarrazins bok om muslimska invandrare, "Tyskland avskaffar sig självt", som utkommer i slutet av augusti.

Thilo Sarazzin, som är doktor i ekonomi, hävdar att växande underklassen av ej integrerbara invandrare gör Tyskland fattigare och dummare och utgör ett hot mot landets själva existens.

-"Detta har hittills varit tabu att tala om. Vi accepterar som oundvikligt att Tyskland blir mindre [demografiskt] och dummare. Vi vill inte tänka på det, än mindre tala om det. Men vi oroar oss för världens klimat om 100 eller 500 år. Vilken roll spelar det om vi har avskaffat oss själva tills dess? Vi borde tala förnuftigt om demografi, invandring och familjepolitik. Intelligenta kvinnor ska föda flera barn. Vi befinner oss just nu i slutet av samhällelig guldålder, som började på 50-talet." Sarrazin tillägger: "Om jag vill höra kallelsen till bön från en böneutropare bokar jag en resa till Mellanöstern."

En sammanfattning i Deutschland wird Immer Armer und Dümmer!, Kritiker nennen Sarrazin "Schande für Bundesbank, "Sarrazin warnt vor einem muslimischen Deutschland. Om Sarrazin sitter kvar, så kommer han att som exempel nämnas i Lasse Jensens Mennesker og Medier före nästa augusti. Däremot behöver man inte vara orolig för att någonsin behöva stöta på hans namn i svensk press. Publicisten och Enzensberger-biografen Jörg Lau skriver i sin egen tidning Die Zeit i Thilo Sarrazin, mutiger Tabubrecher:

"Thilo Sarrazin, en modig tabuöverskridare. Äntligen börjar Thilo Sarrazin att få ett erkännande för sin varning om ett muslimskt Tyskland. Som inledningsvis nämndes kan man tycka vad man vill om Sarrazin, men han är just nu den enda representanten för systemet som har mod att säga den obehagliga osminkade sanningen - inte bara som en dagslända, som så många andra före honom. Det är dags att sätta in frågan om massinvandring, välfärdssystemet sammanbrott och hotet om vårt folks undergång i ett större sammanhang. Tills nyligen var en som talade om hotet mot vårt folk konspirationsteoretiker och undergångsprofet. Nu ser sig självaste Bild Zeitung sig tvingade att skriva om detta katastrofala problem."

(Snaphanens sammanfattning och översättning, översatt till svenska av mig.)

Relaterat i Twingly-media: SvD, HD, GP
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

No responses to “Sarrazin: “Tyskland avskaffar sig självt””

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.