Uppdraget Expo sviker -- motarbetar

Expo publicerade just en lista där Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna (nazianstrukna) samt nazistiska Svenskarnas parti listas som "de partier som går till val på att minska invandringen".

expo_nyhet

Rasism eller nationalsocialism är inte problemet, utan önskan om mindre invandring. Då Expo väljer egenskapen att vilja minska invandringen skulle i vissa demokratiska länder de flesta demokratiska partier behöva listas -- och ställas jämte nassar.

Kanske har du som jag svårt att tro att detta är Expos uppgift enligt stadgar, den som deras finansiärer har att gå på. Expo beskriver sin verksamhet så här:

om_expo1

Att granska de som eftersträvar mindre invandring anges inte och med det målet, som anges för listan, förvandlar sig Expo till politbyrå mot legitima åsikter.

Jämte att studera och kartlägga extremhögern och rasistiska tendenser ska Expo även göra detta för antidemokratiska och totalitära tendenser i samhället. Förslag till Expo: Studera och kartlägg gärna de anonyma SD-hatsidor som sprider lögn och förtalsmässigt material och på så sätt underminerar det demokratiska samtalet, och studera och kartlägg särskilt er själva.


[Uppdatering 10:30] Kan nämna att Poohl just skrev det fjantiga nedan, i ett försök att vara retorisk i jämförelse av ett pyttelitet nazistiskt parti och SD. Det lär mest gagna nazisterna och Poohl förefaller att prioritera det framför det motsatta; Expos uppgift.
"Tävlingen är startad vem hinner först ut med sin våldtäktsrapport. nazisterna i svenskarnas parti eller SD?"
Svar får bli att svenska myndigheter kunde ha gjort något för länge sedan -- inte för att jag, som kanske någon SD:are (men inte SD enligt program), vill kasta ut utomeuropeiska invandrarna med förevändningen att de riskerar att begå våldtäkter, utan för att överrepresentation för vissa invandrargrupper bör vara upp till cirka 20 ggr visavi etniska svenskar och att det, som Åkesson säger, beror på kultur. Alltså ett problem, och ett sådant som inte får beskrivas, ens av den myndighet vars uppgift är att beskriva sådana (sic!), blir heller inte angripet eller löst.

Att höja ribban för asylsökande från aktuella avvikande kulturer -- för många av ca 50000 utomeuropéer vi årligen tar emot netto -- kan lindra, även allmänt för det som varit en snabb utveckling mot en allt tuffare mångkulturell situation.

Relaterat i Twingly-media: AB, AB(2), TA, SDS
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Comments

4 Responses to “Uppdraget Expo sviker -- motarbetar”

25 augusti 2010 05:40

Eller missförstod jag detta, där Expo i själva verket gör reklam för de partier som vill minska invandringen?! I så fall lite synd att de även gör reklam för nationalsocialistiska och nazianstrukna partier; det kan ju inte vara Expos uppgift.

Skämt åsido! Grundhypotes måste bli att Expo med sitt kriterium på de som listas söker skrämma partier och politiker från att föreslå minskad invandring. De som gör det riskerar att hamna i magasinet Expo, som trots att detta undergräver deras roll främst ses som bekämpare av "antidemokratiska, högerextrema, och rasistiska tendenser".

Expo som "värnar demokrati och yttrandefrihet" nyttjar sin renommé agerande åsiktspolis mot legitima åsikter.

Anonym sa...
25 augusti 2010 07:22

Jag så i de läckte SSU-papper att S-har anlitat EXPO att hålla fem föreläsninger i S-regi och mot SD á 5000.- per tillfälle.
Samma EXPO där med statliga pengar i fickan för sig fram som politisk oberoende.
Någon borde kapa EXPO's penningström från statskassan.

Anonym sa...
25 augusti 2010 17:02

Man har svårt att handskas med att SD är reformerat. Det blir som när folk bemöter Vänsterpartiet med att "men ni är ju kommunister". Inte för att jag tror att något av partierna gjort upp med sitt förflutna men det man går till val på går man till val på.

Anonym sa...
27 augusti 2010 15:10

Bloggaren och journalisten Kurt Lundgren blev brännmärkt och registrerad av Expo av den anledningen att han inte odelat var för multikulturalismen. Alla som följde hans blogg Östra Ölands fria horisont vet att Lundgren var en hygglig och alldeles vanlig landortsjournalist med åsikter som vilken svensk medborgare som helst. Det enda unika med honom var att han skrev bättre rent stilistiskt än de flesta och var förbannat rolig. Men mot Expo var han chanslös. Blir man där orättvist förtalad är det mer eller mindre kört om man inte råkar känna nån vänsterkompis med kontakter in till Poohl och hans åsiktsregister.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.