Avbruten islamiseringsdiskussion med A Nyman

Publicerar helt apropå ett par kommentarer jag skrev i en diskussion med en A Nyman på en moderat politikers blogg. (Tillfällig nu inaktuell refusering orsakade denna post.)

Mina svar småambitiösa då ämnet är viktigt, men ev. något "stoffstyrda" från mina kommentarer senaste månader. Kunde ha kollat böcker för fler källor på radikalisering.

Kommentera gärna, särskilt om du inte håller med mig!


1) Nyman hade denna kommentar.

2) Jag skrev:
Anders Nyman skriver: "Felet ni på Sd-flanken alltid gör er skyldiga till är att jämföra den fredlige muslimen med ett fåtal islamister. Hade vi lyssnat på Vivianne Franzén i Ny Demokrati så hade de svenska barnen redan legat vända mot Mecca."

? Du påstår att Vivianne Franzén sagt att svenska barn idag ska be vända mot Mecka? Det gör kanske till islam konverterade, men jag förstår inte argumentet. SD är varken Ny Demokrati eller Vivianne Franzén. Du måste ge exempel på vad SD sagt om du ska argumentera mot SD!

Jag vet inte heller om jag hör till SD-flanken. Jag debatterar politik sakligt (hoppas jag).

Världskände brittiske demografen David Coleman hävdade nyligen att etniska britter (f ö utvandrar idag i betydande grad välutbildade britter) kommer att vara i minoritet 2060 även om invandringen minskas mot noll, vilket bekymrar honom mtp Storbritanniens etniska enklaver.

Om Coleman:
http://www.prospectmagazine.co.uk/2010/11/when-britain-becomes-majority-minority

Enligt beräkningar når Sverige den situationen före 2050, kanske 2045, om dagens invandringsnivå fortsätter, och vi kan 2050 få bortåt 25 % muslimer (mot dagens cirka 6 % ; för 10 år sedan 2-3 %). Eftersom de muslimer som här kommer huvudsakligen inte (som vid 90-talets slut) är mer lättintegrerade från Bosnien-Herzegovina utan från länder med mer radikal islam kan vi faktiskt räkna med att islam får ett inflytande på vårt land som vi faktiskt inte önskar.

Att genom floskler eller beskyllningar att de som nämner detta är rasister släta över att kultur och värderingar i dessa som försvaras i det islam som nu etablerar sig i Sverige har enormt stor betydelse för utvecklingen i Sverige är ansvarslöst.

Jag skulle i vart fall vilja se en ansats av analys från dig av hur situationen ter sig om 1/3 av unga muslimer [likt] i dagens Storbritannien är mycket radikala när svenska städer i mitten av seklet är till hälften muslimska.

Jag tänkte egentligen fråga om du inte tror att konflikter och krig som i Libanon eller på Balkan kan skapas även här och i så fall varför du inte anser det. Och som sagt: Håll dig till fakta.

3) Nyman svarade detta.

4) Jag skrev:
Anders Nyman: ”Lite kul också att förändringen generation för generation alltid glöms bort i diskussionen. En förbättrad integration ser Sd-anhängare också som en omöjlighet.”

Glöms bort? Inte dröms bort? Jag har inte glömt eller drömt bort den, men det är bra att du gör en ansats att ta diskussionen och tack för att du svarade sakligt. (Jag är dock inte SD:are.)

Antar att du förutsätter att 2:a och 3:e generationens muslimska invandrare inte blir lika radikala som de äldre som invandrat. Det stämmer inte med undersökningar i Storbritannien och Tyskland. Chris Caldwell beskrev det i sin Reflections on the Revolution In Europe. Även en stor majoritet muslimska flickor födda i Tyskland av turkiska invandrare gifter sig med turkiska pojkar. 75 procent av tyska muslimerna anser sig inte vara tyskar:

http://cnobbi.com/4739.html

En lika stor andel tyska muslimer önskar tyska shariabanker:

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,656448,00.html

Enligt brittiska undersökningen ”Living Apart Together” (Mirza, Senthikumaran och Ja’far), anser 37 procent av 16-24 åriga muslimer att de som lämnar islam bör dödas. Bland muslimer över 55 år vill bara 19 procent ha dödsstraff för apostater:

http://www.wadinet.de/news/iraq/newsarticle.php?id=2829

Enligt samma undersökning föredrar 74 procent unga brittiska muslimer att kvinnor bär slöja, men bara 28 procent av muslimer över 55 års ålder.

Att invandrares barn till endast muslimer utmärker sig genom radikalisering visade Tariq Madood och märkligt nog förstärkte god utbildning och social klass (arbete) radikaliseringen. (Se t ex Channel 4-dokumentären ”What Muslim Wants”.)

Vad menade du med att ”förändringen generation för generation alltid glöms bort i diskussionen”?

Undersökningar visar vidare att 1/3 av brittiska muslimer önskar leva under sharialagar och i Storbritannien är självvald segregation (följer av islamiska doktrinen Hijra) tydlig.

Om denna typ av värderingar dominerar muslimsk invandring och vi får 25 procent muslimer om grovt 40 år kan vi få ohanterliga utmaningar och detta diskuteras inte idag. Jag hävdar — men säger man detta som numera kan sägas i de flesta länder är man islamofob i Sverige — att vi inte klarar hur stor invandring som helst av muslimer från vissa områden. Vi måste diskutera hur vi ska tackla den situation nu som leder till sådan demografi och en sådan situation — konkret: hur vi ska begränsa viss invandring. En bra ansats kan vara att sakligt analysera berättelser som bl a ensamkommande barn har, och om de genomskådas som falsarier, som många har gjort, så måste det hanteras.

Andra länder i världen beslutar över sin invandringspolitik och försöker ha en någotsånär human och generös sådan utan vår ofta 5-10 ggr så stora nettoinvandring. Vi kallar 43 utvisade irakier för ”massutvisning” men vi kallar dem rasister som föreslår att man ska granska om vi är för naiva med bidragsinvandring eller anser att 64000 nettoinvandrade (varav 31000 från muslimska länder) är ”massinvandring”. Inte sant?

Förresten är jag inte SD:are. Är fortfarande tveksam på SD:s demokratiska värdegrund och om de har helt andra saker i kikaren än vad jag gillar; tänker både på SD:ares rötter och amatörmässighet.

Nu har jag replikerat generationsfrågan (tack för den!) så då kan du väl svara på hur vi ska hantera att vi mot mitten av seklet får städer med säkert halva unga populationen muslimer (i Sveriges befolkning då 20-25 procent) när 1/3 av dessa är radikaliserade. Kan motsvara upp till 1/5 radikala muslimer bland unga i städer. En vacker dag — före 2050? — proklamerar dessa att Sverige tillhör islam. Antingen protesteras då inte eller får vi konflikt?

Kommentera gärna!

Comments

No responses to “Avbruten islamiseringsdiskussion med A Nyman”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.