Daniel Poohl blir islamofob -- välkommen

Twittermeddelande av Expos Daniel Poohl för en timme sedan:
"Läser säporapporten och tänker: Vart tog ideologin vägen? Dessa personer är inte bara 'radikaliserade'. De vill ju förändra vårt samhälle"
Poohl uttrycker förvåning. Antar att han nu tvingas ta till sig verklighet. Han har läst åtskilligt liknande som han avvisat som islamofobi, bl a det jag skrivit på denna blogg, som sedan 2007 av Expo kallats islamofobisk (*), men inser väl att Expo inte gärna kan kalla Säpo islamofober. Välkommen till verkligheten.

Uppdatering: Oops! Jag missförstår nog Poohl. Han menar nog att ideologi och strävan att förändra samhälle borde ha beskrivits mer i rapporten. Ändå bra att Poohl ägnar sig åt detta. Skummar nu rapporten och ser att Säpo förklarar saken:
"I denna rapport kommer inte islamism som begrepp eller ideologi(er) att diskuteras närmare. Som polisiär myndighet med ansvar för att förebygga och bekämpa terrorism ligger Säkerhetspolisens fokus på den säkerhetshotande verksamhet som personer i Sverige utför, inte på de argument och idéer med vilka denna verksamhet motiveras och rättfärdigas. Mot bakgrund av vad som är känt om huvuddelen av de personer vars verksamhet denna rapport är baserad på delar Säkerhetspolisen också en uppfattning som förs fram i en brittisk rapport [...] att ideologin som sådan endast delvis kan förklara varför vissa personer blir våldsbejakande. Det betyder inte att ideologin saknar betydelse. Det betyder bara att en persons stöd för en viss islamistisk tankeskola inte per definition innebär att personen kommer att stödja eller utöva våld."

Säporapport för nedladdning t ex hos Merit Wager.

-------
(*) Tidskriften Expo dömde i nr.4 2007 ut 45 bloggar som anti-islamiska bloggar. (Troligen grov underskattning av antal som seriöst eller ej och utifrån hat eller ej skrev om islam. Expo missade bloggar, tog om de avsåg hatbloggar felaktigt med min och andra men även en amerikansk.)

Relaterat i media: SvD HD Exp GP
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Comments

3 Responses to “Daniel Poohl blir islamofob -- välkommen”

Anonym sa...
16 december 2010 13:47

Kärlekens religion Islams grundläggande principer:
1. Människor har rätt till att välja sin sexuella läggning och leva sitt liv med den man älskar, hetro, bi, homo, trans....
2. Egna åsikter och andra tros uppfattningar är helt accepterat.
3. Kvinnor är lika mycket värda som män och skall ha samma rättigheter som män.
4. Koranen älskar alla folkslag lika mycket och i synnerhet Judarna.
5. En icketroende är lika mycket värd som en troende för Allah älskar alla.

JohannaV sa...
16 december 2010 17:38

Vad jag vet har expo aldrig tagit tillbaka eller bett om ursäkt för denna famösa lista över hatbloggar där alla bloggar listades som islamofoba och hatiska om vartannat - bara för att de diskuterade islam och islams texter.


Jag minns att sansade humanistiska bloggar kunder återfinnas mellan två rabiata hatbloggar. Hugget som stucket verkare expo tycka. Kritisera islam=hatblogg.

Johnny sa...
17 december 2010 02:45

Det är anhängare av mångkulturpolitiken som är ansvariga för alla konsekvenser den politiken orsakar. Mångkulturen har skapat mycket hög arbetslöshet, bidragsberoende, kriminalitet, segregation, etniska-religösa-kulturella konflikter, hat, rasism, inskränkningar av yttrandefriheten, terrorism och massövervakning. Mångkulturen har ruinerat och förstört Sverige.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.