Vindkraft är fantastiskt effektiv! Tack centerpartiet!

Insåg efter någon minuts vindkraftdiskussion på nätet att något nytt måste till. Nya moderaternas Schlingmann underströk anpassning av budskap till mottagare. Då mina argument inte var nära att gå fram anpassar jag nu budskap för att nå fram och skapa spännande möten.

För att förstå vindkraftens effektivitet, se denna graf från vindkrafttäta Gotland med energiförbrukning som gul kurva och vindkraftens output som röd kurva, allt under ett dygn mellan lördag och söndag.Vet inte om ni kan tolka grafens sista timmar? Då vattenmagasinen sinar, alltså reservkraft till vindkraft, är det tur att vindkraft är så bra att den oavbrutet pumpar Sveriges stamnät fullt med energi! Det gör att vi kan lägga ned smutsig fabulöst dyr kärnkraft!

Vi kan helt enkelt sova gott med Maud vid det energipolitiska rodret.

Tydligen slås vindkraften av vid kyla, men alla vet vad vila gör för effektivitet! Minns hur sliten Zlatan var när han inte fick vila.

Hittade ingen superbild på Maud, här en på Andreas:

Carlgren

Tack Andreas!

Hoppas mitt nya budskap skapade spännande möten! Bloggade även grafen i en post om Storbritanniens katastrofala energipolitik.

--
Uppdatering 22/12: I en ny post visas att kärnkraft nu ger 60-70 gånger mer energi än ...ödmjuk vindkraft.

Relaterat i media: BLT AB HD SkD
Andra bloggar om: , , , , ,

Comments

One response to “Vindkraft är fantastiskt effektiv! Tack centerpartiet!”

Anonym sa...
20 december 2010 16:43

Nånstans stannar det hela upp vid tanken på att Sverige har de politiker och den energipolitik vi förtjänar. Men tack ändå för upplysningsarbetet.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.