Frank Ellis om en ny totalitarism

Nedan Frank Ellis i lunchföreläsningen till minne av Enoch Powell, rubricerad "The Rise of New Variant Liberal Totalitarianism and the war against England.

Ellis förtidspensionerad, då han ska ha sagt att Charles Murrays forskning om intelligens bör vara tillåten, samt beskyllts för att stödja BNP. Sökte citat och fann beskrivande sådana, att BNP är enda parti som förordar kraftigt minskad invandring (stöd?). En kampanj med avgångskrav och disciplinärende startades på hans universitet. BBC om detta; tycks ha en varit häxjakt med en studenttidning inblandad.

Har inte lyssnat noga på allt eller läst talet och är osäker på om jag håller med om allt, men han säger en hel del klokt. (Beträffande minskad tolerans tror jag en orsak är tänkande, där relativism och utopism gått hand i hand. Nymarxistisk kritisk teori samt liberalers utopiska mål framför rationell kunskapsbildning och grund för beslut. Men det demokratiska samtalet innebär rationella överväganden. Att få ta upp stramare migration har att göra med vårt samhälle som demokrati. Om de som tar upp det förföljs hindrar inte "positiv antirasism" från Expo att extremism underblåses.)

Ellis nämner ca 51 min in i klippet att sådant som våldet i upploppen i London gör att människor förlorar tron på lag och ordning och känner fruktan, så att ett vakuum skapas likt det i Tyskland under 30-talet. Tycks tillämpligt på det som skett i Grekland.

Talet finns visst här som dokumentet.

Uppdatering: Denna föreläsnings innehåll finns även här på Ellis webbsajt.
(Via Kitman TV.)

Comments

No responses to “Frank Ellis om en ny totalitarism”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.