Ratat av Axess och Expo...

Två i veckan ratade kommentarer.

Dels en jag skrev i torsdags, på Eric Kaufmanns artikel På väg mot Pluropa i Axess. Jag påpekade att en uppgift inte stämmer avseende Sverige, nämligen de en grupp demografer (som artikelförfattaren tillhör) angett i en studie. Kommentaren anser jag relevant, men ett problem är möjligen att Kaufmann inte kan gå i svaromål. En skärmdump ur boken visar att mitt påstående är korrekt.

Kommentar:
Läste större delen av artikeln. En sak som inte överensstämmer med vad Eric Kaufmann skrev i Shall the Religion Inherit the Earth är detta: "muslimska andelen av den totala befolkningen förblir under, och i vissa fall långt under, 20 procent i alla europeiska länder". I boken anges att IIASA kommit fram till att Sverige kan få 20-25 procent muslimer år 2050, medan näst mest muslimer är ca 15 procent i Frankrike. Sverige är alltså undantaget, men i meningen ovan verkar det glömmas bort.

Hur utvecklingen blir om nivåer i Frankrike andra halvan av århundradet når 20 procent kanske också intressant, men går kanske bra. Dock var siffran 20-25 procent redan om ca 40 år rätt dramatisk.


Kommenterade i onsdags på Expo Idag texten Folkbildande och inspirerande av Uppdrag Granskning av Alex Bengtsson. Den tar upp Uppdrag Gransknings beskrivning av falska rykten i Landsbro och Mariannelund, och föreslår en folkrörelse som jobbar med sådant. Då jag vet att situationen är annorlunda på andra håll, i vissa förorter, där arbetande med människor beskrivit problemen, skrev jag detta:
Tja, behövs i Hjällbo en folkrörelse försvarande islamister negativa till de med halsbandskors samt har föreningar och skolor med hård könssegregering?

Jag påstår absolut inte (!) att sådant skedde i Landsbro (även om det är sannolikt att några somalier där hade ställt upp på islamism i Hjällbo om de bott där) och är positiv till integration som sker, men någonstans är det naturligt att alla inte vill bo där en stor del av människorna gör som islamister gör i Hjällbo.

Vågar du svara på detta Alex?

Att detta ratas kanske inte konstigt, om för Expo kommentarer inledda i polemisk ton och avslutade med kaxig utmaning är "troll-kommentarer". Eller så var det att islamism nämndes. Trodde knappast på publicering oavsett vad jag skrev och tog kanske därför i. Den som arbetar med fördomar borde dock inte negligera problem beroende på t ex islamism, då det negligerade riskerar att växa. Det tror jag Alex är tillräckligt intelligent för att förstå. (Eller ska man vänta sig att en på Expo förstår, när de är intoleranta mobbare som i deras tidskrift stämplat mig som islamofob och vägrat svara på mejl om det? Som de betett sig hade de knappast gjort Sovjetunionens åsiktspolis besvikna.)

Well, det var denna "for the record-bloggpost"...

Comments

No responses to “Ratat av Axess och Expo...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.