Four more days ackompanjerade starkt Romney-tal

Finns väl viktigare saker att skriva om än detta, inte minst om vad som händer här i Europa. Men vem som blir USA:s president tror jag är viktigare än många anar. Valet påverkar bl a USA:s mellanösternpolitik och en ekonomi som påverkar världsekonomin.

Det här blir väl även lite av en partipolitisk reklam jag gärna undviker. Tror i alla fall att Romney tar hem presidentvalet. Entusiasmen har varit högre hos Romneys anhängare än hos Obamas. (2008 hade Obama mer entusiastiska anhängare än John McCain.)

Tal av Romneys i Ohio. I ett starkt parti i klippets 17:e minut talar han om en affärsdrivande kvinna och cirka 22:30 om att han tror på enskilde amerikanens förmåga att göra USA starkt igen och att "with the right leadership America will come roaring back".
Uppdatering ca kl. 02 resp. 23: Ser i kväll att elektorsfördelning utifrån opinionsundersökningar är 290-248 till Obama. Jag missade ett par stater i det strukna nedan. Skillnad 42 elektorer kräver att majoritet skiftar till Romneys favör i stater med 22 elektorer. I Ohio samt någon mer stat.

Ser i RealClearPolitics att Obama leder med 201-191 i säkra stater. I stater där det är jämnare har Obama ledningen (RCP-snitt) i stater med 24 elektorer fler än i de där Romney leder. För Romney-vinst måste det således svänga över i stater med 18 elektorer. ((10 + 24) / 2 = 17.)

I radions Godmorgon världen menade en expert att Obama vinner, då han leder "knappt men klart". Ett märkligt uttalande, då det i jämna stater räcker med att det väger över för Romney i Ohio.


Opinionsläget i jämna stater enligt RCP-snitt:Comments

No responses to “Four more days ackompanjerade starkt Romney-tal”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.