I dag Chamberlain, snart OS 1936 och sen...

EU lägger sig platt inför en ickedemokratisk åsiktsförtryckande "superregim" som hotar sina bröder i demokratiska grannländer. Hur mycket av provokativ släng mot USA finns i beslutet om att häva embargot? Tydligen menar man att vapenembargot ändå inte hålls, men finns det andra områden där man bör frångå liknande principer - bör vi inte låta det bli lagligt att sälja tunga vapen till terrorister eller nynazister eftersom de ändå förser sig?! Fanns det ingen diskussion i andra länder heller? (Räcker det med Reinfeldts "ja" om moderater inte accepterar sin partiledares ståndpunkt?)



För drygt en vecka sen (8/12) skrevs på nyhetsajter rubriker som "EU won't drop China arms ban soon", men att EU samtidigt lovade att arbeta för att lyfta embargot.



US and some other EU countries want the ban to remain in place (BBC-länken ovan)


Vilka EU-länder, förutom Sverige backade? Enligt Reinfeldt och Persson var Sverige det sista land som var mot att häva embargot.



Har Japan, som nu ska se ett ökat antal territoriella intrång av kinesiska ubåtar, några synpunkter på EU:s beslut?



Är frågan om hur långt når Kinas missiler når ännu irrelevant för vår hållning till Kina och vår benägenhet att ställa krav på att de genomför en demokratisk reformering? (Det hävdas ju att så inte är fallet, men mellan Kinas östgräns och Grekland kan det väl inte vara mer än kanske 300 mil?)



Vet någon var en god, bred, belysning i frågan om hur Kina som upprustande diktatur bör behandlas, så kommentera gärna!

Comments

No responses to “I dag Chamberlain, snart OS 1936 och sen...”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.