Grattis Irak!

Gratulerar Irak!



En fyra veckor gammal "nyhet":

http://powerlineblog.com/archives/009103.php



"Will the security problems cause you to?

Not come out and vote the day of elections = 18.3%

Come out and vote the day of elections = 78.3%

No opinion = 3.4%



Do you support military action against the terrorists?

Yes = 87.7 %

No = 11.1%

Don't Know = 1.2%"


Ni irakier är värda all respekt och gratulationer!



Inte precis något svenska media gjort sig förtjänt av – de som inte tillerkänt er behöva eller klara av demokrati, med tal om att valet var något som tvingades på er av USA när det i själva verket var Ni som exempelvis vägrade diskutera en senareläggning av valet när detta togs upp av amerikanska nyckelpersoner sent i fjol.



Svensk vänstermedia måste nu positionera om budskapet lite, men de kommer förmodligen aldrig vara helt glada över att ni fick frihet, då de alltid kommer att anse att kriget mot Saddam (i syfte att efter ouppfyllda FN-krav på Saddam säkra att de massförstörelsevapen man befarade kunde finnas i ert land) var befogat, endast för att det var USA som tog ett reellt ansvar i den situationen. Argument mot det sätt som ni fick er frihet på kommer vi att matas med även i fortsättningen, tro mig! Utan någon egentlig analys till vad som egentligen föregick störtandet av Saddam. (Jag tror till och med att exempelvis tidskriften ETC och vissa SVT-program kommer att fortsätta att påstå att en halv miljon irakiska barn dog på 90-talet på grund av USA:s politik – det vill säga …FN:s sanktioner, och med det sura över att USA fattade rätt beslut när förekomsten om massförstörelsevapen faktiskt var okänd och när, före kriget den nu hycklande vapeninspektören Hans Blix faktiskt sa att ett anfall mot Irak var legitimt.)



Den stolthet man nu kan känna här i Europa är i första hand den att man är en del av det väst som USA tillhör... Inte så värst mycket alltså, men alltid något och denna dag är ju så positiv, detta första steg mot demokrati i Irak, att också nu perplext rapporterande sanningsförvridande vänstermedia får mitt leende o kram! :-)



Grattis Irak!

Comments

11 Responses to “Grattis Irak!”

jinge sa...
30 januari 2005 kl. 16:39

Du é hialös Magnus!

"Do you support military action against the terrorists?

Yes = 87.7 %

No = 11.1%"

11,1% av irakierna är uppenbarligen FÖR terroristerna.

Att 87,7% supportar att polis/militär försöker sätta P för det hela är en låg siffra.

Så jag förstår inte riktigt vad du gratulerar dem till. Att de riskerar ett inbördeskrig som får USA:s slaktande av irakier att te sig som ett litet byslagsmål?

John Eje Thelin sa...
30 januari 2005 kl. 17:05

Ja, självklart så är ALLA som tyckte att kriget var en sällsynt dålig idé och dessutom otroligt klantigt genomförd MOT frihet för irakierna.

Tror du själv på det där?

Magnus sa...
30 januari 2005 kl. 18:00

Jinge:

Du skrev: "Att 87,7% supportar att polis/militär försöker sätta P för det hela är en låg siffra."

Vad menade du? :-]


John Eje Thelin:

Att man är emot demokrati påstod jag inte att vänstern som ogillar allt ansvar USA tar i världspolitiken, såsom Jugoslavien eller Irak, anser.

Jag skriver att de som onyanserat propagerat mot kriget som amerikansk omogenhet med mera främst var emot USA, men att de (läs ETC, Aftonbladet med mera) ofta häcklat skapandet av demokrati i Irak får väl stå för dem själva, eller...? (Hur de vill driva sitt hat mot att USA spelar roll i världspolitiken, vilket jag tror är orsaken - inte demokrati-hat, är ju deras sak, inte min!)

Skälet för kriget var, som jag nämnde, inte demokrati, men ett sekundärt ansvar efter att Saddam-regimen var störtad var ju såklart införandet av demokrati.

Magnus sa...
30 januari 2005 kl. 18:44

Liet extra till John Eje Thelin:

Det är väl ändå ganska tydligt, att kritiken mot den frihet som irakierna får efter USA:s störtande av Saddam, en kritik som faktiskt drivits från vänsterhåll
(t ex här http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/
story/0,2789,593646,00.html
och i otaliga artiklar av Helle Klein, Olle Svenning, Dan Josefsson och från större delen av medias dominerande vänstersida) bottnar i en att friheten ges från USA. Vill man vara petig och åklagarmässigt söka undergräva vänsterns demokratisyn är det ju säkert möjligt att finna en systematik i allt motarbetandet av demokratisträvanden DÄR USA SPELAT ROLL -- för övrigt allt sedan andra världskrigets slut, där radikala vänstern motsatte sig USA:s krigsinsatser och påstådda inflytande i Europa i och med Marshall-hjälpen --, men den rollen vill inte jag spela, det får Ahlmark ägna sig åt. Jag tror nämligen att vänstern inte alltid förstår konsekvenserna av de positioner som tas, där A och O är att vara radikal och emot USA.

Men visst är även vänsterns demokratisyn otrevlig, men i detta inlägg ville jag visa at de blandar ihop hatet mot att USA tog ett internationellt ansvar gentemot en diktator som dolde sin vapenverksamhet och sina preferenser till USA:s efterföljande demokratiarbete och således positiva "bi-konsekvenser" av den militära operationen mot Saddam.

jinge sa...
30 januari 2005 kl. 20:23

"USA tog ett internationellt ansvar..." :-)

Enligt de senaste siffrorna har ca 30% av irakierna röstat idag. Kurderna säger redan: "Får inte vi själstyre så utropar vi vår självständiga stat!"

Vad händer med kurderna i Iran och Turkiet då?

Så långt USA:s internationella ansvar. Och hur det går mellan Shiiter och Sunniter i nuläget vet vi inte ett smack om. Det är bara tumhållning som gäller!

Magnus sa...
30 januari 2005 kl. 21:02

USA tog ett ansvar att leva upp till de repressalier som fanns mot Saddamregimen i FN-resolutionerna.

Tror du inte att irakirna är vuxna nog att hantera sitt land, utan att de såsom araber snabbt faller in i en ny diktatur? Även om du har den rasistiska åsikten, så kan väl USA:s insats ha varit till gagn för Irak, eftersom de i alla fall fick chansen att få demokrati. Inte sant?


Vidare så är du ju just så arab-rasistisk som jag nyss undrade om du var, om man ska kunna tolka den först kommentaren du gav hör ovan på undersökningsresultatet:

"Do you support military action against the terrorists?
Yes = 87.7 %
No = 11.1%"

där du svarade:

"11,1% av irakierna är uppenbarligen FÖR terroristerna."

Och ni som så vilt anklagar oss för att anklaga er att vara för terroristerna när ni t ex vill att USA ska lämna Irak omedelbart (för övrigt i mitt tycke något oansvarigt och framför allt i irakiernas tycke något olämplig och icke önskvärt). Jag tror bara att ni är USA-belackare, inget annat, och apropå din kommentar som påstår att de 11 procent irakier som inte vill att man möter terrorister med våld som i Falludja är för terroristerna: Det behöver inte alls vara så! Det är nog snarast så, att det finns "folkpartister" även i Irak! (UFOT Niklas Ekdal här om att Rymdimperiet drar sig tillbaka, där han skriver att det faktim att USA inte invaderat Sverige är ett tecken på att USA misslyckats i Irak... på nåt sätt - läs sista två styckena, om ni törs!!!!!!! ????????? Noll, absolut noll, sammanhang och logik.
http://www.dn.se/DNet/
jsp/polopoly.jsp?d=577&a=372127&previousRenderType=2
.)

(Blev lite mycket orerande här på slutet, men det är ingenting mot Nilkas Ekdals prestation!!)

Magnus sa...
1 februari 2005 kl. 01:41

Som sagt var, Jinge. Märker du här att det är du som helt oförställt anklagar 11 procent av irakierna att vara för terroristerna! Ni i vänstern gillade ju inte såna anklagelser när ni påstod att vi anklagade vänstern för att vara för terroristerna när vi förklarat exempelvis att det gynnar terroristerna om USA direkt lämnar Irak o s v.

Men inom vänstern finns ju trots allt de som öppet är för de som bombar myndigheter och sjukhus. Amerivca-Zavala stödde att Röda Kors-sjukhus bombades för något år sen och i dag stöder Wijk/Landerborg (i AB-debattartikeln) de som söker döda amerikaner och attackerar Iraks administration eler civila offer om de sker bara för att USA:s projekt att Irak ska få demokrati spolieras, USA omedelbart llämnar Irak och att Zarkawi eller andra enligt Wijk motståndsmän -- men enligt irakierna fundamentaliska terrorister -- då får makten.

Så med tanke på detta senare menade du kanske att HELA 11,1 procent stöder motståndet mot USA, och att detta är imponerande och positivt, eller?

Förklara gärna vad du menade...

Bengt sa...
1 februari 2005 kl. 02:00

Det vore nog bra om USA lämnade över till FN-s fredbevarande styrkor och lämnade Iraq...

Här ser du litet av problemet med valet i iraq...
http://www.comw.org/pda/0501br17exsum.html

jinge sa...
4 februari 2005 kl. 17:23

Du é hialös Magnus!

"Do you support military action against the terrorists?

Yes = 87.7 %

No = 11.1%"

11,1% av irakierna är uppenbarligen FÖR terroristerna.

Att 87,7% supportar att polis/militär försöker sätta P för det hela är en låg siffra.

Så jag förstår inte riktigt vad du gratulerar dem till. Att de riskerar ett inbördeskrig som får USA:s slaktande av irakier att te sig som ett litet byslagsmål?

Vad var det du inte förstod Magnus !?

Alicio sa...
4 februari 2005 kl. 21:54

Skulle 87,7% vara lite?

Nästan 90% stödjer alltsâ bekämpning av terroristerna i ett land där drygt 2000 000 människor var anställda av Baath-partiet och där minst sex gânger sâ mânga människor (deras familjer) pâ nâgot sätt hade det mesta att tjäna pâ att Saddam-regimen blev kvar vid makten.

Jinges dumheter säger mer om honom själv (som vanligt) än om den irakiska - lyckligtvis smartare - opinionen.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.