Dåligt Alicio - Heja Helle

Ibland skriver jag så knasiga blogposter(VARNING: samma orerande som vanligt), och med detta sagt så:

När allt kommer omkring så handlar ju allting om hur vi förhåller oss till varandra. Vi är visserligen bara människor, och som sådana bland annat offer för handlingsmönster som vi inte kan kontrollera, men ska vi mogna som människor så måste vi ju kunna förstå varandra utifrån detta faktum. Att samhället är en mix av BÅDE fruktbärande samarbeten som är mera än nollsummespel – d v s ger mera i utbyte än insatsen för de i samarbetet ingående -- OCH intressekonflikter vet vi. Men intressekonflikter behöver aldrig vara olösliga om de inblandade parterna inser att dessa konflikter måste lösas med både kamp och ömsesidig förståelse. (Det är ju typiskt just för rena våldsrörelser att vara ideologiskt renläriga och sekteristiska. Religiöst och/eller politiskt.) Våldets väg är ignoransens väg. (Men våld kan och måste ibland, i en human insats, drivas ut med våld. I en liten polisinsats eller ibland hos diktaturer där ledningens enda prioritet är att med våldet som enda princip gentemot grannländer och egen befolkning skaffa sig makt och kväsa kritik. Demokratier har ju, genom själva sin karaktär, inte detta slag av absolutistiska våldspolitiska egenskaper.)

Nåväl, att man från ett läger skymfar det andra lägret skapar inget konstruktivt. Gagnar framför allt inte de som skymfar. (Att Helle å sin sida här kallar Alicio högerextremist är nog ingen skymf, utan ett floskler essentiellt för den småborgerliga radikalvänsterlögnfabrikens existens -- mer om den ankdammsföreteelsen nedan -- det borde Alicio betänka; skicka Helle en ros och vänligt -- men inte utan ironi -- föreslå att Aftonbladet startar en insamling för Hamas eller nåt liknande istället för att med ett invektiv ge fabriken nytt bränsle till sin prodiktion...; men naturligtvis fick Alicio lite av den alltid goda uppmärksamheten - men det överdrivna epitetet känns ändå lite på lögnfabrikens premisser; Helle är ju inte med i Hamas, även om hon talar som ...vår ärkebiskop :-I ). Apropå skymfanden, må Helle baktala USA och Bush på ett osakligt sätt och vara ganska vilse i sina åsikter i största allmänhet. Hon må ha ett öra till socialismens deviser om att det är konflikter som drivs till våldsamma revolutioner som leder samhället framåt. Men i grund och botten är hon säkert innerst inne samma småborgerliga svensk som vi andra, livnärande sig på den marknad som hennes åsiktsnisch har att skänka. Alldeles oavsett om irakierna definierar frihet på ett helt annat sätt än en i detta land relativt dominerande vänster gör (exempelvis vänsterns tal om de "förmenta västerländska värderingarna" och i synnerhet de frihetliga amerikanska').

Jag anser att Helle bör få fortsätta att vara den småborgerligt och hederligt slitande publicisten i den åsiktsbransch som i hög grad är en självgående lögnfabrik, utan att behöva utstå trakasserier om att personligen hysa de preferenser hos de motståndsrörelser av en sorts muslimska bader-meinhofgrupper som hon kanske ger ett starkare indirekt stöd än de flesta.

Låt oss förstå publicister som Helle i ankdammskontext. Och vara tacksamma för att vi sluppit våldets diktatur. Heja fabrikör Helle Klein!

--

PS. Hoppas att Helle uppskattar mitt stöd och förstår att en riktig bloggare länkar till blogposter som behandlar ett ämne man själv är inblandad i. Att hon inte bara länkar till antagonisten Alicio utan även till sin försvarare - till mig... DS.

PPS. För övrigt anser jag att Alicio har rätt i diverse kommentarer (ett exempel) om på det sätt som Aftonbladet beskriver nutidshistorien; på ett från extremt vänsterradikalt sätt, inte sällan negligerandes demokratiperspektivet eller vedertagna demokratibegrepp. DS.

PPS. Trots att Stattins Markup-blog visst enligt Helle Klein anser att Helles blog är bättre än samtliga Expressens bloggar tillsammans, så kan det vara värt nämnas (eller oreras...) att Expressens nybloggande Per Svensson förutsåg att "de facto-stalinisten" Åsa Linderborg (hon påstår att socialismens brott kommer att helt förblekna vid sidan av dagens liberala dito i framtidens historieskrivning) ska bossa för Aftonbladets kulturredaktion. Nej, nu tjuter det visst av rundgång här nånstans mitt i ankdammen där jag precis befinner mig ... klart schlut...schzzrrioooooooooojjjiiiiiioo.. >klick<.

PPS. I själva verket ogillar jag AB:s ledarsidas ensidiga Israelkritik, samt tycker verkligen illa om Åsa Linderborgs rosenrött romantiska syn på extrema fundamentalistiska muslimers mördande av sina landsmän (Oscar Löfroth om detta), eller hennes marginaliserande av Sovjetunionens monumentala brott mot de mänskliga rättigheterna. Jag tror inte att fabrikanterna lämnar lögnfabriken, men tror och hoppas att Internets (inkl "bloggars") betydelse ökar och exvis Aftonbladets upplaga sjunker. Ett Internet som likt ett stigande hav av direktinformation hotar vänsterns konstruerade ankdammar av ideologiskt krystade och inte sällan frihetsbaschande verklighetsbeskrivningar.

Comments

10 Responses to “Dåligt Alicio - Heja Helle”

Alicio sa...
22 maj 2005 15:10

Tack Magnus :)

Magnus sa...
22 maj 2005 15:21

Kontentan av min text är:

Bättre att irritera lögnfabriken med argument än med invektiv.

(Fast som orerande blogpost blev det lite längre... :-/ )

Anonymous sa...
22 maj 2005 20:53

Magnus varför pingar du in posten två gånger? Du är väl inte en spammare?

Magnus sa...
22 maj 2005 21:34

Jag har inte pingat den här två gånger på intressant. Vad jag minns i alla fall. Kan du bevisa det?

Jag har pingat den på lemonad tidigare.

Och anonymous, du heter väl så?

Vad är förresten en spammare, och vad är en snällspik och tönt?

Och slutligen. När jag läst och hjort tillägg i posten ovanför denna som jag skrev i går, så ska jag pinga den med! Bara så du vet anonyme ..., anonyme... [vad-du-nu-själv-vill-ge-dig-för-epitet -- det vete tusan...]

Magnus sa...
22 maj 2005 21:36

gnällspik, menade jag. Inte snällspik. Men det kan du ju ta som det står, för du är väl ingen gnällspik som klagar på stavningen, bäste anonym! ;-) (HAHAHA)

Magnus sa...
22 maj 2005 21:41

För det fjärde. Vem bryr sig om nåt råkar pingas fel i någon blog (men jag har som sagt inte pingat okontrollerat här!)???

Pingfunktioner är rätt tramsiga och fungerar lite olika och det tog ett tag innan jag lärde mig hur det fungerar på lemonad. Där man ju inte skriva två inlägg och pinga ett i taget...

Men du anonyma gnällspik är ju knappast värd denna min reflektion, så därför hoppas jag att du inte återvänder och läser detta!

Men om du gör det. Jag har pingat högst en gång per pingfunktion och inlägg (ibland inte pingat alls). Lemonad är man tvingad att pinga efter att inlägg har skrivits. That's it!

Magnus sa...
22 maj 2005 21:46

Jag ser att det är Alicio som kommenterat anonymt! Jaha?

Alicio sa...
22 maj 2005 22:28

Eh, inte vad jag vet...

Jag tackade mest för en tänkvärd post om hur man ska bemöta Aftonbladets "lögnfabrik". Jag tyckte den var bra :)

Magnus sa...
22 maj 2005 23:31

Okej! Jag kollade bara klockan i statcounter som var på pricken, men det är möjligt att allt inte synkar som det ska och så... Såg inte heller "=ok" i statcounter på någon postning, så jag ber om ursäkt för min tunna "tekniskt" baserade insinuation...

Hoppas nu bara Helle nu inser nödvändigheten i att som bloggare länka bloggar som berör ämnen som man bloggat om tidigare. (Kan du inte *verka* vara lite mera avog tillbaka, Alicio? :-)

Alicio sa...
23 maj 2005 14:42

He, he. Ja, först trodde jag faktiskt att du stödde Helles påhopp, men när jag hade läst texten så såg jag att det främst handlade om Aftonbladet som "lögnfabrik", men att lögnerna borde bemötas utan tillmälen.

Håller med.

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.