Tryggt med exklusiva folkhems-kanaler!

Det är ju tur att vi får betala ordentliga licensavgifter för ett par TV-kanaler, så de får så hög kvalitet!

I dag fick vi, helt exklusivt, veta att tumulten på Gaza mellan israeliska bosättare och israelisk polis var skådespeleri inför media, både från bosättare och polis i ett och samma syfte. En harmoni under ytan, men ändå bråk framför kamerorna. (Gissningsvis för att lura omvärlden om vad Israel egentligen har i bakfickan av attacker mot palestinier, vad annars!)



I synnerhet tur att få detta avslöjat då palestinier aldrig skulle spela inför kameror! Utom när några jublade den 9/11 2001, det var ju bara spel och de var lurade och omedvetna om vad de gjorde och på nåt sätt kanske ändå vårt, västs, fel. Så det är en himla tur att vi har SVT, så att vi får veta hur allt egentligen är.


Uppdatering: Men va f--n! Bilden med nyhetsrubrik om slagfält och skadade ovan är ett misstag... hur gör man för att få bort den?!

Comments

8 Responses to “Tryggt med exklusiva folkhems-kanaler!”

Engst sa...
19 augusti 2005 kl. 22:35

Sant. Unikt med just denna rapportering, är väl att vänsterdebattörern inte riktigt vet hur konspirationsteorierna bör formuleras. Därav halvkvävda visor, och ivrigt duckande inför de största händelserna på många år. Skeendet ingår så att säga inte i deras självfixade världsbild.

Magnus sa...
19 augusti 2005 kl. 23:03

Frågan är om det bara är deras egna självfixade världsbild som de brottas med i raporteringen?

Man kan ju även tänka sig att de medvetet anpassar sin rapportering med en "historia" för att passa in i den konfliktens logik som är SVT:s officiella, allt för att den ska passa in/funka i en officiell israelkritisk vänsterdramaturgi i svenskarnas TV-soffor. (Lite samma yrkesskrå som docusåparegisören kanske? Även om nöjesregissören kanske rentav är mer rättvis?)

Eller också var konspirationsvinklingen en kombination av ett försök att få sin världsbild att gå ihop och att fixa bra vänster-TV, men det är nog ingen större mening med att anta att de desinformerandes avsikter är ärliga...

Då rapporteringen sker inom ramen för en konsekvent israelnegativ (vänster)diskurs så tror jag nog att de vet vad de gör... och framarbetade färdiginspelade inslag är nog aldrig spontana, d v s risktagande med s a s förösksballongs-vinklingar eller -formuleringar. Typ.

AndersML sa...
19 augusti 2005 kl. 23:46

Länk?

Ang. bilden: Öppna posten i blogger, gå in i HTML-läget och ta bort <img ...> och de taggar som förmodligen omsluter den. Det borde vara det bekvämaste sättet att få bort bilden, om det inte går i "Compose"-läget.

Magnus sa...
20 augusti 2005 kl. 00:19

Tack för tipset! Men klarar inte at att göra det, då jag drabbats av ironisk insufficiens.

Du har förresten en bra blogg (med kanske lite rakare puckar)!

Magnus sa...
20 augusti 2005 kl. 00:33

Bilden och "misstaget" med den symboliserar kanske det jag skrev i min kommentar ovan, nämligen att budskapet -- det budskap jag (usch, så här ska man inte förklara ironi!) skriver ironiskt om -- inte så omedvetet är vinklat. (Jösses, begriper man inte att allt är en slags lakonisk ironi??? Kanske krävs lite för idealistiskt nyliberala eller no-copyright-dogmatiska för att inte begripa det...)

Magnus sa...
20 augusti 2005 kl. 00:35

andersml:

Hur gör man för att liksom komma in i blogger då?!

AndersML sa...
20 augusti 2005 kl. 01:11

Så... kultursidesmässigt. Spelar du dina kort rätt dricker du snart latte med Linderborg. Eller tjockt svart kokkaffe på bit med Greider.

Jag är för trött för de fina vinkarna och poängerna. Hur blir det med länken, förresten?

Magnus sa...
20 augusti 2005 kl. 01:39

Länk till vad?

(Vill du kanske ha en länk till Linderborg eller Greider?)

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.