Peter Eriksson talar ur skägget. Tack!

[Lägger, trots min paus-annonserande post i morse, ut denna "Neandertalarpost". (Förordar man öppenhet och demokrati så gör man! ;-)]

Har fortfarande inte hört journalister ta uttrycken "oenighet", "djup spricka" eller något liknande i sin mun beträffande budgetförhandlingarna. Läser nu rubrik på aftonbladet.se
Statsvetare: Miljöpartiet har inget att förlora på att förhandlingarna drar ut på tiden
Öh? Jaha! Det är en fantastiskt positiv miljönyhet att inte den så kallade vänsterkartellen håller lagstadgade deadlines på grund av så pass stor oenighet att ett parti inte är med på den prop som beskrevs i regeringsförklaringen.

Journalister: Kan vi kanske få ordet "kris" framlyft en endaste liten gång, kanske? Finns säkert statsvetare som formulerat det här med den termen.

Men till min stora överaskning -- för att inte tala om mindre chock (jo, en mindre; ingen kvälstidnings megaCHOCK inte...) så flög Peter Eriksson förbi i TV-rutan, skakandes på huvudet och upprepat grymtandes om den enormt stora skillnaden överhuvudtaget i politik mellan partierna. Jösses amalia! Vem lät Peters ord gå ut i etern!!! Har den ansvarige får plikta för sitt tilltag än?!! Ett sätt att komma runt vad media-skrået själva inte får säga om vänsterkartellen? Fy!

Esbati tycker -- föga överaskande -- att budgeten är så fin-fin att det sämsta med Perssons regeringsförklaring ( som PDF) var den inledande hälsningen, "ovärdigt en demokrati", till dem han (låt mig gissa) helst sett strimlade i ett repressivt redskap använt i det franska rättsväsendet för 200 år sedan? Hälsningen Ers majon... majestäter.

När ska sossarna och Esbati go China? (Inse privata marknaders överlägsenhet.)

Håkan Jacobsson har intressanta spelteoretiska perspektiv på förhandlingarna.

Inte att förglömma: Vid sidan av budgetens innehåll, som så hårt fokuseras nu, finns ju redan skadliga systemfel i exvis vård- och skolpolitik; lite läskigt var att i kväll i SVT:s Debatt (med temat "hur mycket stryk tål demokratin") höra vänsterdebattören Lotta Grönings övertygelse om fortsatt förfall av det politikerdrivna välfärdssystemet. Och...


[HELT OFF TOPIC!]

...för gubbs samt unga och gamla som värderar bra musik: Ola Magnells hemsida uppdaterad med bl a spelningar i västsverige. (Över två år sen senaste skivsläpp, så hoppas att det snart börjar förberedas för nästa studiosession. Material finns allt!)

Comments

No responses to “Peter Eriksson talar ur skägget. Tack!”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.