Orerande om nu skärpt halvskarp rabulist

Ulf Nilsson, en i mitt tycke lite ojämn krönikör (ska jag säga! :-/ ), har gett sig ut på jakt igen och jagar denna gång ett ganska ädelt villebråd, och ett i mitt tycke denna gång i högsta grad lovligt dito, samt med ovanligt god ammunition (argumentation).

Läs "Försvarsministern har gjort sitt - sparka henne!".


Mitt orerande blir följande:

Leni har ju en bakgrund i kyrkan och sågs väl som en mjukis när hon fick jobbet? Typiskt resultat när mjukis-idealister får löpa linan ut, radikala kompromisslösa konstigheter med hänsyn till annat än det i huvudsaken bästa samt en principlös hållning i etiska spörsmål? Är det något generellt för mjukisen i chefsskapsrollen? Kanske Leni kompromissat en del, men konsekvent kompromissat bort försvaret gentemot exvis "regionala intressen"? Har inte Leni även varit vänsterradikal sosse? Kanske en kristen sådan (jmf. kristna Attac-vänsterradikala Lena Klevenås, ärkebiskopen(sosse eller v?), kristen 70-talsmarxism inom kyrka/frikyrka, Jonas Gardell??? ;-)?

Ulf beskriver i alla fall bra detta och en rad av Lenis andra försummelser. I synnerhet svenskt tillmötesgående gentemot i demokratiskt hänseende undermåliga stater. Han missar dock helt Reinfeldts tydlighet i Sälen om strävan mot NATO-medlemaskap. Annars ganska bra skjutet genom artikeln! (Förstår dock inte exempelvis orden "just i B o d e n", eftersom inte Boden nämns innan; Treriksröset (cirka 50 mil bort) nämns, men... jaja, lite "Ulf" får man räkna med...)

Orerande completed.

Comments

2 Responses to “Orerande om nu skärpt halvskarp rabulist”

24 januari 2006 19:24

Jag har alltid undrat på vilka meriter Björklund fick jobbet som försvarsminister. Har rödtotten gjort lumpen? Jag tror inte det...

Magnus sa...
24 januari 2006 21:42

Själv gjorde jag en vapenfri, men ganska hård värnplikt... <:-0


Björklund var visst chef på en hjälporganisation ...gooooooogle... nej, generalsekreterare i Svenska kyrkan, och som sådan lär hon ha fått en hel del beröm och ansågs allmänt som en bra chef; hade visst en rätt bra chefs"record" i Svenska kyrkan.

Hon var därmed ett ministerval som en och annan borgerlig sympatisör var en smula positiva till. Jag var dock strängt sagt tveksam eftersom jag inte ansåg att chefsuppgiften var speciellt lika samt att försvarsministerposten kräver sakkunskaper. (Det är ju fullt möjligt att hon chefat underordnade och personal bra under raden av dåliga beslut.)

Att hon agerat som hon gjort i försvarsfrågan har nog styrts mycket av V och MP samt kanske även statsministerns starka makt.

(Att hon värvades utanför riksdagen är ju förresten nåt typiska med just Persson, där han anses ha skaffat sig en lite starkare ställning genom att rekrytera opolitiska ministrar i jämförelse med att rekrytera aktiva socialdemokratiska politiker, förslagsvis verksamma riksdagsmän. Det och statsministerns likaledes enväldiga utnmämningsmakt till chefsposter på (allt fler) statliga verk, landshövdingeposter (var fler tillsättningsposter?) är inte bra. Men kanske allt detta ändå inte är avgörande här!)

Lenin (orerar jag efter övningen med Tjetjeniensoldater) Björklund har nog fått jämka åsikter från starka småpartier i vänsterblocket, men Saudi-affären samt övningen med Tjetjeniensoldater så lär ju hon och regeringen bära ett större ansvar.

Egentligen finner jag dock snarast regeringen ansvarig för Lenins tillkortakommanden. Det är nog inga beslut som obemärkt passerat regeringssammanträdena.

Att dumpa Lenin är för övrigt också något som bara skulle gynna socialdemokratin, om nu exvis S skulle behöva ett ministeroffer för att ge sken av handlingskraft och vinna valet. Om nu inte Saudi-affären eller övningen i norr är något som akut hotar Sverige eller svensk utrikespolitik, men det har jag svårt att tro. (Jag vill f ö minnas att Ulf Nilsson är någon slags högersosse -- och det behöver för all del inte vara så fel).

Det kan nog vara lika bra att fokusera på den usla politiken, på vad det kommer sig att Sverige fattar så usla beslut (V+MP+S) samt på andra undermåliga ministrar (varav i synnerhet en, nej två (gissa vilka), snart är högaktuella i KU-förhör! (en omogen borgare slickar sig om munnen... :-P ).

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.