Experimentell blogglänk styling...

Har delat in blogglänkar i ideologiska kategorier. Detta för att skapa lite bättre överskådlighet. Hoppas ingen blev alltför besviken.


Ett par exempel: Erixon, som jag vet även är frihetligt liberal, blev konservativ då han är klart neokonservativ, ofta förespråkar republikanerna samt hänvisar till den konservativa amerikanska högern. Bloggaren bakom "Let's Make a Difference" är kristdemokrat och vill kanske vare sig bli betraktad som konservativ eller liberal utan som kreistdemokrat eller personalist. Men jag tvingas förenkla, och konservativ ser jag som en rimlig förenkling för en kristen som förordar bevarande av värden i samhället.


Besviken? Skicka ett mail eller ge en kommentar.

Comments

3 Responses to “Experimentell blogglänk styling...”

18 februari 2006 20:01

Föreslår dig att läsa min text "Förväxla inte kristdemokrati med konservatism". Där försöker jag redogöra för skillnaderna mlelan konservartism och kristdemokrati. Kan vara intressant för dig.Debattera gärna ämnet i några kommentarer om du vill det.

Vet inte om jag vill bli placerad som konservativ heller hellre kristdemokratisk. Vem har förresten sagt att man behöver bli indelad efter alla dessa "ismer"?

Daniel

Magnus sa...
19 februari 2006 14:44

Ja. Jag borde egentligen blanda allt. Det är kanske lite PUL-varning på att göra så här också.

Jag förstår att kristedmokratin har ett underifrånperspektiv som kanske mera liknar liberalismen samtidigt som man är tydligt normativ i värdefrågor, och borde befinna sig i ett eget fack (men även konservatismen anser att familjerna själva ska ha makt och lite sånt, så...).

Jag tror jag tar bort den här indelningen, tidigt i nästa vecka! (Just nu skriver jag på annat och har inte tid att uppdatera med blogger och min tröga uppkoppling.)

20 februari 2006 22:21

Om man granskar konservatismen idéhistoriskt så framkommer skillnaderna tydligare.Det har jag föröskt göra (om än något kort) i mitt inlägg. rekommenderar en läsning.

Låter bra att du tar bort indelningen, för trots allt är det så att man inte kan sortera in allt i alla dessa slags "ismer".

Daniel

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.