(S)VT smuttade partichampagne, plus lite Danmark

Denna ångerns bittra dag av KU-förhör får väl även jag erkänna något, nämligen att jag i och med de sista bloggposterna inte levererat orerande inlägg i den grad jag borde.

Nåväl. Jag, eller min lilla tid, inskränker mig nu till att utan vettiga kommentarer bjussa på tre intressanta klipp ur artiklar jag läste i morse.

Carl B Hamilton i SvD, apropå Fogh-Rasmussens snygga pass till vår Göran (PJ):
- Det som gör mig extra upprörd är att andra EU-länders regeringschefer stöttat danskarna. Göran Persson har inte ens vett att tiga om han tycker att danskarna gjort fel utan går ut och kritiserar dem. Det tycker jag är häpnadsväckande.


Lisbeth Lindeborg separerar islam och islamism på Brännpunkt i Svd:
Det bör också nämnas att islamismen är en bred
företeelse. Den ökar i intensitet och spridning såväl i de muslimska länderna som i diasporan.
Ty islamisternas "revolt mot väst" riktar sig inte bara mot västvärlden utan mot förvästligandet av den egna civilisationen.

Deras terror riktas allra mest mot de egna; i Algeriet har cirka 150 000 icke-islamistiska trosbröder massakrerats. I diasporan i Europa försöker man skrämma dem som företräder ett integrationsvilligt islam till tystnad.

Om satirteckningarna i Jyllandsposten säger dock Lisbeth
... fullständigt absurt och djupt osmakligt ...


Slutligen i Resume om en trevlig middagsbjudning, från partiet till Er all... host-host... till Eric Fichtelius på SVT.

Notera den detaljerade vin- och champagnelistan och -- bortsett från de sakligt olämpliga delarna i historien -- låt mig 100% orerande be er konspirera över kopplingen till Bodströmssamhället och att det så att säga biter högsta makten i svansen... (ehrm... nåt orerande i alla fall!)
19 november hade statsministern och hustrun Anitra Steen middag på Harpsund. Kring bordet fanns en samling mediehöjdare:

MTG:s medierådgivare Björn Rosengren med hustrun Helena Segnestam.

Konstnären Leif Zetterling med hustrun och skådespelerskan Lena Söderblom.

Axess Televisions chef Kurt Almkvist med hustrun och arvtagerskan i Nordstjernankoncernen Viveca Ax:son Johnson.
SVT:s Erik Fichtelius och hustrun Ulrika Beck-Friis som är reporter på Svenska Dagbladet.
Tidigare samma dag handlade vd för Systembolaget Anitra Steen i den egna butiken på Regeringsgatan i Stockholm. Hon köpte fyra flaskor champagne av märket Pol Roger, tre flaskor Sancerre Raimbaiult-Pineau vitt vin, sex flaskor Chateau Labadie rött vin och två flaskor De Bortoli dessertvin.
Kvittot lämnades till husfrun Margaretha Andersson som betalade Anitra Steen 2 727 kronor ur Harpsunds handkassa.
Festsällskapet kunde lika gärna hålla möte om framtiden för fri-tv: här finns regeringschefen som nästa torsdag ska bestämma vilka som får de åtråvärda koncessionerna, Björn Rosengren som ansökt om en ny kanal för MTG, Kurt Almkvist som ihop med Aftonbladet sökt om en kanal och Erik Fichtelius som redan sänder i en fri-tv-kanal.


Uppdatering Att mötet gav utdelning menar globaljuggler, då ett par av gästerna på den privata partifinansierade festen på sossarnas högkvarter visst bräckt TV4 i jakten på en koncession för sändning av en kanal i (det sossefierade?) marknätet. (S)ehr gut!

Substans och orerande ...completed. Solong sålänge!

Comments

No responses to “(S)VT smuttade partichampagne, plus lite Danmark”

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.