Orolig för egna partiets muslimer

Kunde inte hålla mig från ännu en postning.

Brussels Journal, en typ humanistisk gruppblogg i upplysningsanda, skrev i dag om arbetarpartiet i Hollands ledare Wouter Bos, (här).
Bos vann det holländska kommunalvalet den 7:e mars genom att tillgodose intressen hos immmigranter, vilka därmed fick vågskålen att tippa över till Arbetarpartiet (PvdA). Nästan hälften av PvdA:s valda politiker i större holländska städer där PvdA är största parti, såsom Amsterdam och Rotterdam, är i dag muslimer.

I en intervju förra fredagen sa Wouter Bos att han oroas över denna situation. "Vi är dömda att få problem med våra nya immigrerade fullmäktigen", förutspådde han. PvdA-ledaren sa att deras "politiska kultur" ofta är inkompatibel med holländsk politik, eftersom immigranterna "för en politik i enlighet med kulturen i deras hemländer, där klientelism[**] är normen."

[**] En förklaring (min not).

Bos försvarar att man satsat på immigranter, eftersom dessa har utnyttjat de bidrag som partiet förordar. En Amsterdam-politiker har replikerat sin partiledares oroade uttalanden med orden "Det är nonsens. Bullshit."


Jag har ingen aning om hur sekulariserade muslimerna är i Holland, men frågan är om detta ens ses som relevant i Sverige? Någon som tror att ovanstående nyhet rapporteras i större svenska medier? Sveriges intellektuella klimat beskrivs på ett obekvämt träffande sätt som i stort sett ofritt i en annan, längre, Brussels Journal-artikel om situationen i Danmark, Norge och Sverige. (Intressant artikel, med nackdelen att man missar att SD är brunare än blått; snarast mörkbrunt och ojämförbart med invandringskritiska partier i grannländerna.)


Från det ena till det femte.

I fallet med Muhammed-teckningarna tycks HAX ha noterat ett nytt begrepp, nämligen rättsförföljelse. Från en citering av islamiska organisationer på en HAX' bloggpost:
"Vår utgångspunkt är att Danmark genom bristande rättsförföljelse av Jyllands-Posten har begått ett brott mot sina förpliktelser i enlighet med FN-konventioner för mänskliga och politiska rättigheter ..."


Solong sålänge!

Comments

One response to “Orolig för egna partiets muslimer”

NaturrutaN sa...
20 mars 2006 02:16

Skönt att se att man inte är ensam upp på nattkvisten och bloggar om allt sjukt i världen!

Skicka en kommentar

Kommentera relevant och undvik invektiv.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.